Volkswagen Polo: Polo 1.9D 1999 start moeilijk warm.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel

Hallo Allemaal,

Ik heb een probleempje met het warm starten van mijn Polo 1.9D uit 1999.
Het probleem zit bij het voorgloeien. Wanneer de auto warm is gloeit hij dus niet voor. Ik denk dat het probleem zit in het relais.
Nu heb ik een hoop gelezen over relais 109 maar ik kan dus nergens een relais 109 vinden.
De auto had het probleem al toen ik hem kocht maar wil het graag oplossen. kan iemand mij hierbij advies geven?

Rik1234

Geplaatst door Rik1234 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Rik1234 (0), 9 jaar geleden

ik heb inmiddels de temp sensor vervangen maar dit maakt geen verschil. Wel lijkt het dat de motor beter op temperatuur blijft. Mijn auto heeft volgens het kenteken een 1.9D motor.. nu heb ik het vermoeden dat er een SDI motor inligt.. zou dit kunnen en hoe kan ik dit zeker weten? als ik in de kofferbak onder de mat op de sticker krijg zie ik volgens mij motorcode AEE maar dit is volgens mij van een benzine motor?
Het lijkt mij vrij logisch dat het probleem dus ergens bij de temperatuur sensor zit aangezien hij alleen niet goed start met warme motor?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.