Volkswagen Polo: Polo 1.9D 1999 Probleem met olie lampje

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel

hallo allemaal,

Ik ben de nieuwe eigenaar van een polotje 1.9 diesel uit 1999.
Nu heb ik het probleem dat het olielampje knippert.
De olie is op pijl maar nu zie ik bij de oliedruksensor dat er geen kabel op zit.
Er zit 1 connector die wel aangesloten is maar daarnaast zit er nog een aansluiting waar 1 kabeltje aan moet en waar dus niets op zit.
Nu denk ik dat deze van de dynamo af moet komen. Op de dynamo zit een 2 polige stekker met een groene en blauwe draad eraan. De groene is voor de toerenteller en de blauwe gaat volgens mij naar de accu toe. Moet deze niet naar de oliedruksensor? :ZZZ:

Rik1234

Geplaatst door Rik1234 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

voyager (0), 9 jaar geleden

Over de bekabeling kan ik niets zeggen. Wel kan ik advisieren om oliedruk te meten. Zo komt u achter of het sensor is of is er meer a/d hand. Ook is handig om km stand te vermelden.

Rik1234 (0), 9 jaar geleden

Ik zou graag willen weten hoe de bedrading daar precies hoort te zitten aangezien het mij vrij logisch lijkt dat hier het probleem zit omdat er simpelweg gewoon een draad op hoort

hartloe (0), 9 jaar geleden

blauwe draad dynamo is voor het dynamo lampje + er horen 2 oliedruk zenders op de motor te zitten [blauwe- en een gele zender

Rik1234 (0), 9 jaar geleden

alleen de voorste sensor zit aangesloten als je vanaf de voorkant onder de motorkap kijkt.. welke draad moet er nu op de achterste sensor?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.