Volkswagen Polo: Polo 6n 1.6 met start probleem, start, loopt 1-2 sec. en valt u

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb de search gebruikt en reeds het e.e.a. gevonden en uitgeprobeerd helaas zonder resultaat, maar dat betrof overigens een diesel.

De auto start dus wel, loopt even en valt dan uit. Het bekende startonderbrekersprobleem denk ik, de ring die om het kontaktslot zit heb ik reeds 2 maanden geleden vervangen, de computer en de stekkerverbinding zien er goed uit(geen corrosie oid), heb even de massa eraf gehad, de auto met kontakt aan laten staan voor een half uur, andere sleutel geprobeerd alles zonder resultaat.

Nu is mijn vraag, als ik op de sloop een andere startonderbreker kastje haal, met bijbehorende transponder/sleutel, kan ik deze dan op de ring plakken en de auto dan starten?! Of kan ik met een ander kastje (van de sloop) naar de garage zodat deze mijn eigen sleutel erop programmeren?!

Alvast bedankt!

assendelver

Geplaatst door assendelver (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Mocht het probleem echt aan je startonderbreker liggen dan is alleen het kastje (precies die erop hoort) voldoende en daarna inderdaad bij de dealer jouw sleutel daarop inleren.(ring zou natuurlijk ook stuk kunnen zijn).
Maar wat ik als eerste zou doen als ik jou was is hem eerst even laten uitlezen en kijken wat daar uitkomt,misschien is er wel iets heel anders aan de hand.

assendelver (0), 13 jaar geleden

Ricky bedankt, ik moet het idd nog even uitlezen met vcds.

assendelver (0), 13 jaar geleden

net even uitgelezen en idd vagcom geeft aan fault in wiring met de code die op het doosje staat, volgens gerritspeek kan dit de module zijn. ik ga er even mee verder en laat weten wat de uitkomst is.

assendelver (0), 13 jaar geleden

kom net van de sloop, daar een complete set gehaald, helaas zonder resultaat, als ik de startonderbrekerkast weglaat, heb ik hetzelfde resultaat, ik had gedacht dat de auto dan helemaal niet start.

assendelver (0), 13 jaar geleden

heeft iemand nog een ander idee?!

bvd.

VDS inbouwservice (0) PRO, 12 jaar geleden

startonderbreker uit laten zetten!!

assendelver (0), 12 jaar geleden

[quote=VDS inbouwservice]startonderbreker uit laten zetten!![/quote]
ik wist niet dat het kon, weer iets geleerd. kan alleen de dealer dat?! maar gezien de leeftijd van de auto en ook nog een versnellingsbakprobleem (schoot uit de 5de versnelling) heb ik de auto maar verkocht. Net gisteren opgehaald door een handelaar.

VDS inbouwservice (0) PRO, 12 jaar geleden

nee een dealer kan dat niet,ik wel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.