Volkswagen Polo: polo 6n 1.9 diesel 1997 start niet

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo,

Heb sinds een week geleden een polo 1.9 diesel gekocht.er zat waarschijnlijk een anti diefstalsysteem in en die heeft de garage waarvan ik hem heb gekocht proberen te omzeilen. Vanaf ik op mijn rempedaal duw komt het uur en de kmstand op m'n dashbord en hoor je de tellers tikken. Heb er heel de week mee kunnen rijden zonder problemen,en sinds vandaag wil hij niet meer starten,er is geen zekering gesprongen en de relais werken ook nog goed,iemand die het weet ?


Mvg,

Lotjee

Lotjee

Geplaatst door Lotjee (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Kevermotor (0), 10 jaar geleden

Een beetje lastig om vanaf een afstand te beoordelen wat er mogelijk aan de hand zou kunnen zijn, maar als er aan de bedrading is "gerommeld" zou ik die eerst maar eens nalopen. Wellicht dat er ergens een kabelbreuk is opgetreden of iets verkeerd is aangesloten. Alles terugbrengen naar de originele staat, en wellicht dat je de fout dan "vanzelf" tegenkomt.

Ter informatie: de tijds- en km stand op het dashboard hoort permanent afleesbaar te zijn, ook als het contact uit staat. Dat dit niet het geval is en het getik van de tellers duidt erop dat op de een of andere manier het dashboard spanning krijgt als je het rempedaal intrapt. Daarnaast zijn de dieselmodellen voor zover ik weet standaard uitgerust met een startonderbreker die werkt op de brandstofpomp. Als die niet wordt bekrachtigd zal de motor niet aanslaan.

Succes er mee !

Lotjee (0), 10 jaar geleden

Dankje wel!

Hebben we gisteren gedaan,we hebben alles eens uitgetrokken en terug aangesloten,hij starte terug maar de km stand en de tijd en het getik van de tellers blijft nog altijd weg,ze hebben een aparte anti diefstalsysteem ingestoken met een speciale sleutel denk'k en waarschijnlijk hebben ze die sleutel verloren,heb al gedacht om een volledige nieuwe kabelboom te steken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.