Volkswagen Polo: [Bijgeluid] koude motor, ca 2000 rpm

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V CGGB

Heren,


Mijn Volkswagen Polo Type 6R heeft bij een koude motor een ratelend geluid. Je hoort het sterkst bij 2000 toeren, als je dan het gas loslaat en weer optrekt (bv na het schakelen), dan is het geluid bijna geheel weg.
Ik krijg eigenlijk de vinger nog niet op de zere plek. De auto heeft 68000 Km gelopen, en heeft januari voor het laatst een beurt gehad. Voor dat ik de auto kocht kreeg hij altijd bij de dealer de beurtjes, ik heb er 5W30 ( VW 504.00/507.00, ACEA C3) ingedaan.

Ik heb wel gezien dat er een TPI is van VW, maar die heeft betrekking tot de ABS pomp, die heb ik dus los gekoppeld, en het geluid blijft ( :( ).

Het hitteschild ed zit vast. De multiriem heb ik er ook af gehad, het geluid is er dan ook nog. Het moet dus haast iets mechanisch zijn.
Herkennen jullie dit?

VWpolo6r

Geplaatst door VWpolo6r (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Klinkt het een klein beetje zoals dit?

http://www.youtube.com/watch?v=EDAKHKmTf...

Ik weet bijna zeker dat je kantelende zuigers hebt. Is een 1.4 16V kwaal en het komt nu nog steeds voor in lichte mate. Gebruik de zoekfunctie maar eens want hier is vaker over gesproken.

VWpolo6r (0) PRO, 10 jaar geleden

Nee, niet echt. Ik neig meer naar het geluid van een afgebroken tapeind van een spruitstuk. Het ook niet elke keer aanwezig, dat is het lastige.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Waar komt het geluid vandaan? Vanuit de kop of carterpan of distributie?

VWpolo6r (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=ricky]Waar komt het geluid vandaan? Vanuit de kop of carterpan of distributie?[/quote]
De enige keer dat ik het hebben kunnen horen met een stethoscoop, was het sterkst toen ik luisterde op de kop.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Nja aangezien het niet vaak voorkomt zou ik het even aankijken. Mocht je het kunnen filmen en op Youtube zetten dan horen we dat graag, dat maakt het met bijgeluiden een stuk makkelijker.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.