Volkswagen Polo: polo 6n lpg valt uit of schakelt terug naar benzine.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi allen,

Ik heb een volkswagen polo uit 1996 met een g3(necam) installatie. De auto valt al een tijdje uit of schakelt tijdens het rijden terug op benzine(ledje knippert). Als ik dan de schakelaar aan en uit zet schakelt hij hem niet direct terug. Meestal als ik dan 5/10 min weer rij schakelt hij hem wel weer op gas. Na een paar minuten of soms zelfs seconde schakelt hij weer terug. Ik hoor als hij terug schakelt een relais aan de voorkant tikken. Het lijkt alsof de installatie wel terug wilt schakelen op gas, maar dat iets ervoor zorgt dat dat niet lukt. Ik hoor dan soms(als auto weer terug is geschakelt op benzine en het ledje knippert) eerst een relais bij de gastankt klikke en daarna een relais voor bij de gascomputer volgens mij. De relais voorin zorgt er dan meestal voor dat hij niet weer overschakeld op gas. Koude motor geen problemen, maar nadat de motor warm is komen de problemen.
Ik ben al naar heel wat ''gasspecialisten'' geweest maar niemand heeft iets kunnen vinden.

Ik heb de volgende de onderdelen vervangen of laten doen:
- Verdeelhuis laten reviseren + verdeelhuis meerdere keren schoongemaakt
- Stappenmotor vervangen
- DFCO-klep op verdeelhuis vervangen
- Lampdasonde vervangen
- Vacuum slang vervangen(op de verdamper)
- Schakelaartje in de auto vervangen(om op gas/benzine over te schakelen)
- Er is een weestandje tussen map-sensor geplaatst(omdat er volgens de gasboer een te hoge spanning naar de lampdasonde ging)

Als ik de gasinstallatie uitlees met de knippercodes zijn er geen fouten en als ik de computer van de auto zelf uitlees zijn er ook geen fouten.

Ik weet het ook niet meer, dus als iemand me kan helpen..

lpg-driver

Geplaatst door lpg-driver (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

lpg-driver (0), 14 jaar geleden

niemand?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.