Volkswagen Polo: Polo 6n2 schakelprobleem, zie foto's

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Hallo,

Ik vind dat de Polo 1.4 16v wat lastig in z'n 1 te krijgen is. Je moet dan vrij hard naar links drukken. Volgens internet zou een nieuwe schakelvinger de oplossing zijn. Maar onder de auto zie ik deze hele schakelvinger niet. Zou het wel op deze Polo horen? Volgens vagcat wel, maar het is onduidelijk of dat voor 6n en 6n2 hetzelfde is. Ik heb in vagcat gekozen voor 2002 model, want dat is het..

Wie weet meer, of wie weet anders de oplossing? Verder ben ik bekend met de bakproblemen bij deze auto, maar ik wil me eerst hier op concentreren.

Dit is 'm:
[img]http://boelm.nl/media/catalog/product/ca...[/img]

Zo ziet het er onder mijn Polo uit:
[img]http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-TZLHD3...[/img]

Vagcat geeft bij polo 2001 en in onderstaand geval 2002 wel dat ding aan, maar ik zie hem nergens onder de auto:

[img]http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-PTIAHY...[/img]

Bedankt alvast!!!

pixels66

Geplaatst door pixels66 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

pixels66 (0), 9 jaar geleden

Ben er achter, schakelvinger blijkt voor de oude 6n te zijn, en in Vagcat moet ik de Polo Derby selecteren voor de 6n2, en die heeft een heel ander schakelmechaniek. Nu dus kijken of de schakelkabels af te stellen zijn, want er zit speling op de pook en hij gaat moeilijk in z'n eerste verzetje..

Hans4040 (305) PRO, 9 jaar geleden

[quote=pixels66]Ben er achter,
..[/quote]
mooi zo...blij dat we konden helpen ;-)

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Denk (maar weet niet meer zeker) dat je deze moet afstellen door die moer maatje 13 zoals op de foto los te draaien zover dat hij vrij kan verschuiven in dat sleufgat, dan pookhoes omhoog trekken en dan zit er of een oogje aan de pook en een gat in het onderste deel, zo ja dan hier een pennetje (of boortje met precies die maat) in duwen zodat je de pook blokkeerd en dan die moer weer vastdraaien. Zit er geen oogje dan heb je een ander stuk speciaal gereedschap nodig, dan wordt het wat lastiger.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.