Volkswagen Polo: Defecte aircopomp

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4TDI

Beste forumleden,

Kortgeleden kwam ik erachter dat mijn airco alleen warme lucht uitblaast. Ik heb bij de kwitfit na laten kijken en die constateerde als oorzaak: een defecte pomp die niet aanslaat Kortom deze zou vervangen moeten worden, kosten550,-. (Onderdeel 290,-) Ik zou van mensen die hier meer verstand van hebben willen weten of een tweedehands pomp die wellicht goedkoper is, een goed alternatief is?

En tweede vraag, moet de aicopomp poelie dan ook vervangen worden en zit deze aan die pomp vast, want deze heb ik enkele weken daarvoor laten vervangen omdat ik bij het optrekken in zijn 1 een soort zoemend geluid hoorde die werd veroorzaakt vanwege de poelie die niet meer soepel was.

Bij voorbaat dank voor het meedenken.

Achie1980

Geplaatst door Achie1980 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Ja een 2e handse pomp kan natuurlijk gewoon goed zijn alleen is eigenlijk wel een beetje de vraag wat Kwik Fit precies aan diagnose heeft gedaan om tot deze conclusie te komen, zelf heb ik zoiets van dat ik met dit soort klachten niet naar Kwik Fit zou gaan persoonlijk maar kan natuurlijk zijn dat ze wel gelijk hebben hoor. Maar hoe zijn hun erachter gekomen dat de pomp stuk is?

P. Kelder (0) PRO, 9 jaar geleden

Dat er problemen zouden kunnen ontstaan was je miss. bekent...

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Gr. paul

kaleido 1 (965) PRO, 9 jaar geleden

Om te beginnen is de fastfitter niet de aangewezen instantie om ook maar een beetje verstand van airco systemen te hebben .
Poulie laten vervangen , en het systeem is gecontroleerd op juiste werking ?
Als nu de pomp "defect "is , heeft dat een oorzaak , de pomp is het gevolg.
Is de pomp wel defect ? door koudemiddel gebrek werkt deze ook niet meer als de druk te laag is geworden door een lekkage .
Naar een echte airco boer gaan , diagnose laten stellen , is het systeem leeg , afpersen lek zoeken , waarschijnlijk condensor lek , compressor controleren , repareren wat defect is incl. droger .
Gebruikte pomp is een risico , zeker als ze al een tijdje op de plank liggen , maar je kunt geluk hebben , in ieder geval de kleur van de olie controleren , zwart is laten liggen , blank is goed in de regel.

TheoStek (0) PRO, 9 jaar geleden

Wat poulie laten vervangen?

i.d.d. als de ac compressor defect is ligt dat aan een oorzaak.
Tweedehands ? lach ik mee en is het risico zeker aanwezig dat die ook de geest geeft.

Men bespaart op airco onderhoud cq reparatie om later toch weer duurder uit te zijn.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Nja als die compressor net een paar weken of paar maanden of wat dan ook en op de juiste manier afgesloten en verkeerende in goede staat op de plank ligt bij een tweedehandse boer dan doet hij het gewoon hoor.
Tuurlijk die kans is natuurlijk altijd aanwezig (zelfs bij een gloednieuwe) maar niet al het tweedehandse spul is gelijk maar altijd stuk.... Dan kun je ook gelijk Marktplaats ff een berichtje sturen dat ze de site uit de lucht kunnen halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.