Volkswagen Polo: Polo 86c slaat slecht aan nu het kouder wordt

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 injectie

Beste leden,

In de zomer startte mijn auto perfect, nu het kouder begint te worden en vochtiger, heeft hij heel veel moeite om aan te slaan. Ik moest vanmorgen zeker 30seconde de startmotor laten draaien voordat hij aansloeg. Als hij dan eenmaal aanslaat dan loopt hij heel zwak (ik denk op 3 cilinders), met gas geven valt hij uit. Ik moet em dan even 1minuut laten draaien en voorzichtig wegrijden zodat hij niet afslaat.Dan bokt hij ook wat, en kan hij wel eens afslaan als ik teveel gas geef.

Nu is dit probleem alleen als ik de auto 2 dagen niet gebruik. Als ik em dagelijks gebruik heb ik er minder of geen last van. En in de zomer dus helemaal niet.

Afgelopen herfst/winter heb ik er ook last van gehad dus het heeft echt met het klimaat te maken. Blijkbaar iets van vocht??

Accu is goed. Ook met startkabels heb ik het probleem.

Kan iemand me helpen? Alvast bedankt!

suppressor

Geplaatst door suppressor (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ruik je bv ook een benzine geur als je zo lang moet doorstarten en hij niet meteen aanslaat ?

Gr Stefan

suppressor (0), 14 jaar geleden

Ja benzine ruik ik ook dan, niet heel sterk maar is wel aanwezig.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

bougie's al eens vervangen en kabels rotor verdeelkap, als hij loopt moet je eens een plantenspuit de bobine nat spuiten zit rechtvooruit tegen het schutbord aan daar waar de bobine kabel heengaat deze bobine's gaan zeer vaak kapot

suppressor (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.

Bougies zijn vorig jaar vervangen.

Ik heb de bobine gisteren vervangen maar heb vandaag weer hetzelfde probleem gehad. Slaat slecht aan en bokt de eerste paar minuten heel erg als ik teveel gas geef.

Ik denk dat ik de accu kan uitsluiten dus? Ik zal volgende week de verdelerkap eens vervangen evt rotor?, iemand nog tips?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.