Volkswagen Polo: Polo doet raar na veranderen van onderdelen

Bouwjaar: 1990

Donderdag was ik eindelijk van plan om mijn polo die al een hele lange tijd op 3 cilinders liep te repareren. Volgens serge vorig jaar in nunspeed een verbrande uitlaatklep!

Heb donderdag compressie gemeten 12/12,5/12,5/13 dus in de motor was het dus goed! Had alles al gekocht ook de uitlaat klep al! Maargoed beetje reserve spul kan geen kwaad.

Heb de dealer gebeld die zei dat het ook een pakking kon zijn! Ik wd40 op de inlaat gespoten en jahoor begon zomaar weer ff op 4cilinders te lopen. Inlaatpakking bij 1ste cilinderlek!

Toen ff me motor een beetje aangepakt! Inlaatpakking vervangen, waterpomp/riem en nokkenas keering.

Daarna weer starten.... dat klonk raar maar liep wel!! Roken!!!!! Stinken!!!! En uitvallen wanneer de motor warmer werd!

Wat kan het zijn, het is zwarte rook!! ff denken met lekke pakking niet roken goed rijden alleen op 3 cilinders, zoog valse lucht aan.
Met nieuwe pakking roken en stinken! krijgt geen valse lucht meer, dus te weinig lucht en een te rijke verbranding? Zwarte rook! Maar CO stelschroef doet weinig stationair schroef doet weinig ontsteking draaien help ook niet!

Gaat om een 1300 NZ motor Multipoint.

Bij het plaatsen van de riem heb ik op de punten gelet, op de krukaspoelie staat een Z en O daar staat hij tussen maar meer naar de O toe. Als ik hem nu nog een tandje verzet gaat hij verder dan de O.

Wie o wie

Jorp Waterkott

Geplaatst door Jorp Waterkott (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

John5711 (0) PRO, 19 jaar geleden

De riem staat goed,als je "tegen"de "o"aanligt. Staat het merkteken op de nokkenas wel goed?

Jorp Waterkott (0), 19 jaar geleden

Ja, die staat 100% goed

Jorp Waterkott (0), 19 jaar geleden

lambda sonde? Kan die in de loop der jaren dat hij met een lekke inlaatpakking de lamda heeft vervuilt?

Frank3197 (0), 19 jaar geleden

Misschien slaat het wel nergens op maar kan het misschien zijn dat je uitlaatspruitstuk op die cilinder ernstig vervuilt is geraakt, en dat je dat nu aan het opstoken bent?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.