Volkswagen 0: Polo Koppeling defect

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI

Beste forumlezers,

Sinds enkele dagen heb ik een probleem met mijn Polo SDI uit 2001. Ineens begon de Polo rare geluiden te maken bij het schakelen. Ik kreeg het idee dat de koppeling niet meer werkt.
Terwijl ik de koppeling indrukte en de Polo in zijn achteruit wou zetten voelde ik dat de tandwielen over elkaar heen gingen. Wat resulteerde in een knarsend geluid(mijn vader noemt het weleens tandenpoetsen). Ik ben 10 min bezig geweest om de polo in zijn achteruit te schakelen. Uiteindelijk heb ik wat extra kracht gezet en hij klapte zeg maar de achteruit versnelling in. Vanaf toen kon ik weer gewoon rijden alsof er niks aan de hand was.
Echter enkele dagen later vertoonde die weer hetzelfde.

Echter lijkt het mij sterk dat het de versnellingsbak is want die is al eens eerder vervangen zo’n 40.000 km terug. Ik ben ook al bij de garage geweest en die denkt dat het de drukgroep is. Maar wist dit niet met zekerheid te garanderen.

Na het bezoek bij de garage is het weer erger geworden. Als ik de koppeling indruk en ik wil de auto starten in zijn eerste versnelling schiet de auto gewoon naar voren. Maar wanneer de auto aan is heb ik helemaal geen last bij het schakelen. Terug schakelen voor het stoplicht etc. gaat allemaal perfect. Alleen bij het starten vertoont hij dit soort dingen.
Ook maakt de Polo een tikkend geluid wanneer je de koppeling in drukt en je hebt hem in de eerste versnelling staan. In de vrij hoor je niks en als je de koppeling dan indrukt is t ook veel minder.

Wat ik er ook nog bij wil vermelden is dat het steeds een stukje erger werd. Na de eerste keer duurde het ongeveer 2 dagen tot hij hetzelfde vertoonde. Op dit moment staat de pook er zit bijna geen beweging in. Wanneer je hem eruit trekt en je hebt hem aan gekregen doet hij het weer.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen of iets dergelijk te hebben meegemaakt

Met vriendelijke groet,

Lucca Deidda

POLO-SDI-123

Geplaatst door POLO-SDI-123 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

bak eraf en koppeling bekijken hoogstwaarschijnlijk is deze kapot.

Ruudjedk (0), 12 jaar geleden

De veren van de drukgroep zullen afgesleten en deels afgebroken zijn.

Rudi

POLO-SDI-123 (0), 10 jaar geleden

Nieuwe veren waren inderdaad afgebroken. Er is een nieuwe drukgroep ingekomen en een nieuwe versnellingsbak ingekomen. Probleem is nu opgelost, maar wel een duur geintje! Bedankt voor de reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.