Volkswagen Polo: Polo met onregelmatig toerental/afslaan

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6

Goeiedag,

Ik heb hier een Volkswagen Polo 1,6 uit 1998 die af en toe onregelmatig loopt en soms afslaat. Stationair loopt hij mooi alleen soms regelt hij ineens zijn toerental af waardoor hij even wegzakt en dan weer optoert om hem bij te regelen. Hij kakt als waren even in en regelt hem dan bij...Dit gebeurt misschien net 1x in de 2-3 minuten...Tevens gebeurt het (heel soms) onder het rijden wel eens dat als de koppeling word ingetrapt, het toerental te diep wegzakt en dan afslaat. Dit komt niet heel vaak voor maar gebeurt helaas wel. Ik heb het gasklephuis al gedemonteerd gehad, schoongemaakt en terug geplaatst, maar dit maakt geen verschil. Voor de rest is het gasklephuis opnieuw ingeleerd, en fouten uitgelezen, maar er zijn geen active of opgeslagen fouten. Hebben jullie misschien nog een idee om te doen, of wat de oorzaak kan zijn?

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen hiermee...bij vragen, gewoon vragen!

Alvast bedankt,

M.v.g. Erik

________________________________________________________________________________________________________________________

Gasklephuis compleet gereinigt en reinigingsvloeistof ingespoten bij 1000rpm. Probleem niet meer voorgekomen! Bedankt voor de reacties!

Erik2782

Geplaatst door Erik2782 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mausx (0), 14 jaar geleden

een ander gasklephuis erop zetten (compleet). waarschijnlijk een probleem met de stappenmotor.

heb er 1 gehad met het zelfde probleem. gasklephuis op de sloop gehaald, schoongemaakt en gemonteerd. rijdt nu weer als nieuw.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Heb je eerst de leerwaarden gewist voor je hem opnieuw deed inleren ? Of trekt hij nergens valse lucht ?

Kijk anders eens op : www.gerritspeek.nl daar staat ook veel nuttige info op.

Gr Stefan

Erik2782 (0), 14 jaar geleden

Leerwaarden wissen? Accupool was gedemonteerd geweest, heb hierna gewoon het gasklephuis opnieuw ingeleerd. Valse lucht trekt hij niet, heb dit al gedemonteerd gehad en niets raars aan ondekt...

M.v.g. Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.