Volkswagen Polo: polo oliedruk

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI

..

nollus

Geplaatst door nollus (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

cat.qatar (0), 14 jaar geleden

slechtwerkende oliepomp??

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Meet eens de oliedruk op het moment dat het lampje aan gaat, anders kan het oliezeef of de pompook het probleem veroorzaken..

nollus (0), 14 jaar geleden

Ik heb de auto vandaag voor de 3de keer bij de garage weggehaald... eerste keer zou 1 of andere klep zijn blijven hangen en weer zijn hersteld. De volgende dag deed ie het meteen weer. Toen is de sensor vervangen. De volgende dag deed ie t meteen weer... nu zou het goed moeten zijn omdat de garage de auto heeft uitgelezen en er geen foutmeldingen zijn... lijkt me stug dat het ineens over is. Heb vandaag nog niet kunnen rijden... maar ik verwacht dat ie wel weer gaat branden en het signaal geeft.

Gek gegeven is wel dat als ik (wat regelmatig voorkomt) van een helling afrijd/ oprijd die dan begint te branden... zou toch elektrisch kunnen zijn? Garage hoef ik niet meer naartoe die hebben het opgegeven na drie keer!

Zelf heb ik geen schuur dus zelf pielen en prutsen is er niet echt bij...

dit is voor de betere puzzelaar..

nollus (0), 14 jaar geleden

volgens garage was het ook niet pomp en zeef trouwens... had ik zelf ook nog gevraagd

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Waarom was het het zeef of de pomp niet dan ?

Dat zou overigens wel goed kunnen, als je de berg op of af rijd en hij nog minder olie aan ( kan ) zuigen is dat een mogelijkheid..

Met uitlezen kom je er niet, de oliedruk zie je niet en moet je mechanisch meten, dus dat is gelogen..

Hebben ze pomp en zeef eraf gehaald en gecontroleerd ?

nollus (0), 14 jaar geleden

oliedruk stationair is 1,5. Bij 3000 toeren 4,5 is dus goed. Denk dat ik weet wat het is. Toerenteller doet het niet, volgens mij geeft de auto ook oliedruk-signaal als het toerental te laag is. Qua meeting is dat nu natuurlijk nul. Wel gek dat er dan een sensor indirect in contact met een andere sensor staat... iemand ervaring mee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.