Volkswagen Polo: Polo SDI Classic kortsluiting na starten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel

Help !!! Vanochtend na het optrekken van de mist draaide ik de sleutel van het contact om, om te starten. Na 1.5 slag van de startmotor werd het stil, en kwam er een onheilspellend rookwolkje onder de motorkap vandaan. Een korte check leerde dat het een kortsluitingsachtig luchtje was. Bij het opnieuw de auto op contact zetten branden alle lampjes inclusief het voorgloeilampje, bij het doordraaien van de sleutel doet uiteraard de startmotor het niet.

omdat ik direct op mijn motor ben gestapt, heb ik nog niet verder gekeken.

Waar moet ik rekening mee houden en waar kan ik het beste beginnen? Is dit een kabelboom, of kan een startmotor op deze wijze de geest geven. (is deze zelf te vervangen, of een klus voor een prof?)

Opgemerkt moet worden dat de auto twee weken geleden bij de garage is geweest en een nieuwe distributie en remschijven heeft gekregen.

Greeetzzz
Harry

Vonx

Geplaatst door Vonx (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (5) PRO, 13 jaar geleden

lijkt me de startmotor als die het echt is kun je dat denk ik best zelf hoor kijk er eerst maar eens naar.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.