Volkswagen Polo: Polo TDi 2002 olie (druk) lampje sensor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 tdi 55 kw

Hallo,

Afgelopen week begon mijn olie(druk) lampje te branden op mijn dashboard. Ik ben direct naar pompstation gereden en heb 2 x 1 Ltr olie gekocht. na het toevoegen van 1 ltr ging het lampje nog niet uit en heb de andere liter er ook bijgedaan. Vandaag begon het lampje weer te branden en heb ik nog een liter toegevoegd. Echter na verloop van tijd begint het lampje weer te branden. Ten einde raad ben ik naar een garage gereden en die vertelde mij dat er teveel olie inzat......

Kan het zo zijn dat de oliedruk sensor defect is ? En dat je hierdoor (als leek) de indruk gewekt wordt dat je olie moet bijvullen ?

Komt dit vaker voor dat dit soort type olie sensoren defect raakt?

Dank voor de genomen tijd en moeite.

Don

_don_

Geplaatst door _don_ (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Don,

De fout die jij gemaakt hebt komt maar al te vaak voor, veel mensen denken dat als het lampje aangaat je olie moet bijvullen, maar dit zegt iets over de oliedruk.

Als het lampje aangaat tijdens het rijden kan dat verschillende oorzaken hebben, denk aan :

* Oliedruksensor
* Kabelbreuk van oliedruksensor
* Verstopt oliezeef / filter
* Oliepomp defect of te weinig opbengst
* Olie peil te laag

Dat laatste gaat alleen op als er echt geen druppel meer op de peilstok te zien is, en meestal gaat de lamp dan eerst branden bij het nemen van een bocht of rotonde.

Zou even afwachten op een telefoontje van de garage..

Gelukkig heb je niet ver met teveel olie erin gereden, want dat is ook niet goed.

Gr Stefan

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Hoop trouwens voor je dat je geen motorschade hebt opgelopen, omdat je nog gereden hebt met het lampje aan..Dit geld dan alleen als er problemen met de oliedruk zijn.

_don_ (0), 13 jaar geleden

Hoi Stefan,

Dank voor je antwoorden. Motor schade denk ik niet, ik hb er niet echt ver mee gereden en ook niet hard. Ook heb ik de auto vrij snel stilgezet als dit probleem zich voordeed, verder waren er geen vreemde zaken (als rook en sissende geluiden, etc) waar te nemen. Dus ik hou nog even goede moed ;-)

_don_ (0), 13 jaar geleden

Het was de kabel naar de oliedruk sensor. Deze maakte soms massa contact en daardoor raakte de boel in de war. Kabel is hersteld en nieuwe (juiste hoeveelheid) olie erin :)

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.