Volkswagen Polo: Polo wil niet starten bij vochtig weer

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Onlangs een Polo gekocht met een gloednieuwe accu. Het ging een paar dagen goed totdat het regende wilde hij niet starten. Ik gaf mijn vrouw nog de schuld dat zij de verlichting of iets dergelijks had laten branden maar dat was niet het geval.
Mbv de startkabels ging het starten vlot en ben vervolgens een flink stuk gaan rijden zonder gebruik te maken van alles wat stroom kan verbruiken. De volgende dag startte hij weer niet. Wel viel het mij op dat de accu kletsnat was. De accu is bij dit type auto namelijk onder het schutbord, naast de ventilatieroosters op de motorkap, geplaatst.
Kan het zijn dat de auto niet wil starten door de natte accu en hoort er normaal gesproken geen soort afdekkapje over de accu te zitten?

bolsena

Geplaatst door bolsena (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

nou een afdekkapje zal niet helpen kijk eens onder de accu die bakken willen nogal doorroesten massa aansluiting van de accu moet ook maar eens gecontroleerd worden als je geen massa hebt laadt je accu ook niet bij

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Massa zou heel goed kunnen, kun je ook gelijk de + kabel van de accu controleren en nalopen..

Dus hij klinkt net zo met starten alsof de accu leeg is, maar dat in feite niet het geval is ?

bolsena (0), 14 jaar geleden

Ik wil niet eigewijs overkomen en ga zeker de massa- en +kabel controleren maar ik heb gisteren de accu ingepakt mbv een koeltas uit een supermarkt (lekker provisorisch) en vanmorgen startte hij goed.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Toch vreemd, al zou de accu nat worden, dan mag dit nog niet gebeuren..

Of is dit toeval geweest...De tijd zal het ons zeggen..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.