Volkswagen Golf: pomp afstellen

Bouwjaar: 1981, Brandstof: Diesel, Motorcode: 16D

weet iemand hoe je een br.pomp moet afstellen met een micrometer
heb het wel gedaan maar weet het niet meer

b.v.d. durk

durk1234

Geplaatst door durk1234 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Durk

Zorg dat de motor met cylinder 1 op BDP staat (markering!). Neem nu de sluitplug uit de inspuitpomp (dop 12(!)), deze is te vinden in het midden tussen de vier leidingen. Monteer in dit gat de Bosch adapter voor je micrometer, en monteer de micrometer hierin met een slag of drie (van de wijzer) voorspanning.
Draai nu de krukas linksom (tegen de klok in). De wijzer op de micrometer zal teruglopen. Draai net zover totdat de wijzer stopt met lopen. Zet nu de micrometer op 0, en draai de krukas weer terug rechtsom: de wijzer zal oplopen. Draai totdat de krukas weer in BDP staat, en bekijk de meetwaarde van de micrometer. Valt deze waarde buiten de testwaarden, dan moet het inspuittijdstip versteld worden!

Gr Stefan

durk1234 (0) PRO, 14 jaar geleden

bedankt maar weet je de waarden ook ?
gr durk

johndoornbosch (0) PRO, 14 jaar geleden

afstelwaarde is 0,90mm p/m 0,02mm. gr john

audia4 (0) PRO, 14 jaar geleden

hoop ik voor je dat je een bosch pomp hebt, vw had toendertijd ook keuze bij cav pompen..... (lopen lang niet zo mooi als eentje met bosch pomp)

stefan84 (0), 14 jaar geleden

En is het inmiddels gelukt ?

durk1234 (0) PRO, 14 jaar geleden

het is een bosch en het is gelukt
bebankt allemaal
gr durk

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.