Volkswagen Polo: pookhoes vervangen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 74 kW

Hallo,
De pookhoes is versleten en ik wil deze vervangen.Mijn vraag is hoe ik de pookknop kan verwijderen.Zit hij er soms gewoon opgeschroefd?
Alvast bedankt voor de info.

polonaise9N

Geplaatst door polonaise9N (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

De hoes kan je uit middenconsole verwijderen door hem voorzichtig naar boven te trekken dmv een plastiek wiggetje te wrikken oid, dan hoes over de pookknoop omhoog trekken en dan zit er als goed is een klem die je wat open moet buigen en dan pookknop eraf trekken.

polonaise9N (0), 10 jaar geleden

OK Ricky,zo gauw ik even tijd heb ga ik dit doen.U hoort van mij.

polonaise9N (0), 10 jaar geleden

Zoals beloofd mijn antwoord. Hierbij nog enkele tips.Om de hoes uit console los te maken,kun je het beste aan voor en achterzijde,gezien in de lengte richting ,voorzichtig met een brede schroevendraaier de hoes met het frame uit de console lichten. Dit is nl een kliksysteem. Dan de hoes binnenste buiten keren om de pookknop los te maken. Want daar zit de hoes vast met een kunststof ring.Deze voorzichtig rondom met schroevendraaier loswerken.Afhankelijk van de nieuwe hoes de opening passend maken en in de rand van de knop drukken.Dan de ring weer aanbrengen.Ik heb dit gedaan met dik latje ,waar ik een gat met de diameter van de bevestiging heb geboord.Op die manier kun je de ring er recht op tikken.Al met al ben je er toch gauw een uurtje zoet mee.Waarvan akte.
Gr. p9N

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.