Volkswagen golf 3 gt tdii: power box

Bouwjaar: 1996

Hey ik had een vraagje mijn zwager heeft een golf drie tdi met standaard 110 pk hij is dus vanaf de fabriek al getuned. nou hebben we er een power box tussen gezet (deze heeft een acht polige stekker).

Maar nou komen er bij snel optrekken erg grote zwarte roet wolken uit. moeten we nu de motor wat anders afstellen of heeft dit geen verdere gevolgen voor de motor.

De kilometer teller staat nu op 2 ton. Op de power box zit een pot metertje waar dient deze voor? Ook hebben we er een schakelaartje tussen gezet kan het kwaad om onder het rijden de Power Box in te schakelen of geeft dat problemen met het motor management systeem?

met vriendelijke groet Wilmer Koonstra

GTI-Driver3854

Geplaatst door GTI-Driver3854 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,

dat roken wat je ziet met een powerbox dat komt om dat deze alleen maar meer brandstof ( weerstand op de pomp ) geeft maar niet meer lucht opbrengst, ook wordt de turbo druk niet verhoogt!!

dus zo krijg je een onjuiste brandstof luchtmengsel verhouding en dat geeft zwarte rook pluimen ( onvolledige verbranding ) powerboxen zijn zeker geen vriend van de kat.. deze raakt daardoor verstopt..

kortom het is troep!!



paul,

Tim_vr6 (0), 19 jaar geleden

Draai de potmeter een stukje terug, en kijk of het roken minder wordt, hij zal wel te ver open staan.

En het is niet verstandig om rijdend de powerbox in te schakelen.

Suc6

Tim.

J&S (0) PRO, 18 jaar geleden

powerbox in een woord perfect ik rij er al 3 ton mee met een 110 pk variant en geen enkel probleem er mee

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.