Volkswagen : probleem opgelost

probleem van 2/12/2005 is eindelijk opgelost, mannetje stuurde e-mail en wilde wel even komen kijken. reden van probleem geloof je niet. koel systeem was gevuld met blauwe koelvloeistof terwijl rode voorgeschreven is. door de manier van aansluiting van de oliekoeler op de autm bak onstond er een soort van vacuumlock waar door de vloeistof nog wel door de motor circuleerde maar heel slecht door de oliekoeler, olie werd hierdoor veel te heet, waardoor het probleem ontstond.
hier kom je toch niet op, of wel?

brum1468

Geplaatst door brum1468 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Weet dat er g12 in hoort maar dat kan toch niet zulke problemen veroorzaken?! Mooi verhaal maar ik snap er geen jota van!

Sytze

Santa (0), 18 jaar geleden

Ligt niet aan jou hoor, Sytze! Kleur van de vloeistof lijkt me niet terzake dienend. G12 wordt idd voorgeschreven maar of een ander soort vloeistof nou direct een vacuumlock veroorzaakt...?
Is het probleem niet toevallig opgelost door de koelvloeistof te verversen en is zodoende evt. lucht uit het systeem verwijderd..?

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee Santa dat ligt ook niet aan mij, dus wat jij zegt blijft enige echte oorzaak wat mij betreft. Het voorschrijven van G12 heeft alleen te maken met corrosie in motorblok en kop. Blijft een leuk verhaal overigens. Case closed?

Sytze

Santa (0), 18 jaar geleden

yeah.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.