Volkswagen Polo 1997: Problemen bij schakelen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1F, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 55

We hebben een Polo uit 1997 staan. De auto schakelt moeilijk in de 5e versnelling. Net alsof het inleggen van de 5e versnelling blokkeert. De overige versnellingen gaan overigens probleemloos. Het lijkt alsof het schakelen naar de 5 moeilijker gaat bij warme motor en warme bak, maar niet altijd. Met koude motor gaat het ook niet altijd lekker. Ook als de motor uit staat gaat het soms ook lastig.

Los hiervan zit de koppeling ook wat hoog, maar ik weet niet of dat hier wat mee te maken heeft. De auto heeft pas 105.000km gelopen.
De bak maakt verder geen vreemde bijgeluiden.

Ik overweeg als eerste om het schakelmechanisme te reviseren en opnieuw af te stellen en dan de bakolie te verversen.

Of zou het toch de koppeling of de koppelingskabel zijn?

Vincent86c

Geplaatst door Vincent86c (135) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

1 jaar geleden - poloR6

Heeft die dat altijd gedaan of de laatste maanden ?

    Ik heb de auto nu ruim een jaar. Toen had die het ook al maar het lijkt nu iets erger geworden te zijn. Vooral bij lange ritten met warme motor en bak blokkeert de 5 vaker dan voorheen. Bij koude motor gaat het nog steeds redelijk vaak goed.

    Bak is trouwens droog van onder de auto. Geen lekkend prise-as lager dus, wat wel vaak voorkomt bij VW's uit die tijd. - Vincent86c (135), 1 jaar geleden

1 jaar geleden - Vincent86c

Inmiddels verdenk ik eerder de koppelingskabel. Het is een zelfstellende, maar aangrijpingspunt zit ook vrij hoog.

check

Beste antwoord, geplaatst door

1 jaar geleden - Vincent86c

Probleem opgelost, bleek een onderdeel van het schakelmechanisme met teveel speling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.