Volkswagen Touran 2007: Problemen Gasklep

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 66

Bij deze wagen gaat het diagnoselampje branden in het geheugen staan de storingscodes P3102 gasklep geen signaal, en P3103 gasklep onderbreking of massasluiting.
We hebben het gasklephuis reeds vervangen op advies van de volkswagendealer. Deze schijnen vaker stuk te gaan.,
Maar de storingen komen na verloop van tijd toch beide terug. Ook het diagnoselampje gaat dan weer branden. Niet direct, maar na een antal km rijden en een paar keer gestart te hebben gaat het lampje toch weer branden.

heeft iemand enige tips of meetgegevens waarmee we het een en ander kunnen controleren?

citroenmonteur

Geplaatst door citroenmonteur (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

WitteD (0) PRO, 13 jaar geleden

oke heb je het gasklephuis ook in de bassis afstelling gezet met de vas kast?

citroenmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Probleem gevonden:
Gemeten dat de spanning op de zekering van de v157 gasklep enorm daalde tijdens het bedienen van de motor van de gasklep. Er moest dus een slecht contact of weerstand zitten in de voeding. Het bleek heel simpel het contact van de zekering in de zekeringhouder zelf te zijn. Contact schoongemaakt en nieuwe zekering geplaatst.
Storing is verdwenen en komt ook niet terug na aantal malen rijden en motor aan en uitzetten.
Opm: de storing koelfan lage stand was op dat moment ook verdwenen.(die storing had ik niet vermeld, maar was ook aanwezig) Het lijkt mij dat de voeding van de koelfanmodule op dezelfde voeding zit.
ter controle: Na het verwijderen van de zekering kwamen de storingen wel weer terug, dus vrijwel 100% zeker dat dit het probleem was.

marcel7031 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik heb zoiets gehad met een goedkope zekering die een klant had vervangen, je weet wel die zekeringen waarbij je bovenop meteen de zekeringdraad ziet zitten.
Gewoon in de zekering zelf een slecht contact dus een overgangsweerstand.........
Trouwens: netjes gedaan deze storing, ook bedankt voor de oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.