Volkswagen Passat: Problemen met centrale vergrendeling

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb gisteren de inhoud van mijn linker achterdeur verwijderd om bij de vergrendelingsmodule te komen want die deed het niet meer. Was even zoeken hoe ik het kabeltje naar de deurkruk los kreeg tot ik een gat vond onder het deurrubber met een wieltje er in om aan te draaien. Dit bleek de clue, wieltje los draaien en dan het kapje achter de klink er uit pakken en dan het kabeltje los maken. Echter zet ik het kapje achter de klink er weer in en draai ik het wieltje weer aan dan zit het kapje niet vast en dat is hoogst irritant. Nog irritanter is het moeten doorgronden van iets waar je nauwelijks tot niks aan kan zien omdat het diep weg zit. Heb zelf ook al zitten zoeken op het net en lees dat je het wieltje moet los draaien tot je een stop voelt en je moet hem niet over dat punt heen draaien anders kan er iets mis gaan maar er stond niet bij exact wat. Ik heb dit punt ook niet opgemerkt het was smooth sailing tot het wieltje helemaal opengedraaid was.

Is er hier iemand die weet waar dit aan kan liggen of nog beter is er iemand die weet wat hier de oplossing is?

HansM6

Geplaatst door HansM6 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Denk dat het "lock" plaatje in je deur is gevallen.

De manier is de buitengreep open houden en dan dat torx schroefje losdraaien totdat je een aanslag voelt en dan de slotcilinder (bij voordeur) en kapje bij achterdeur verwijderen. Tis zeg maar een rond plaatje die draait als je die torx draait zodat dat kapje/slotcilinder vrijkomt en eruit getrokken kan worden.

Beetje lastig te zien maar dit is het en dat ronde kopere ringetje links die locked de cilinder en de gaat draaien als je aan dat schroefje draait maar als je niet goed doet dan raakt deze los en valt in de deur of ligt er scheef in oid.

https://www.onderdelenlijn.nl/upload/onl...

Maak er eens een paar goede foto's van.

HansM6 (0), 8 jaar geleden

Ok dan, daar kan ik wat mee. Zal morgen eens gaan zoeken of ik dat kan vinden.

Bedankt voor de reactie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.