Volkswagen Golf: Problemen met koeling

Bouwjaar: 1989

Afgelopen winter heb ik een Golf GL 1600 aangeschaft,
Op zich doet deze golf het perfect, alleen de Temp meter in dashboard werkt niet en ter hoogte van de koelvloeistof pomp lekt er koelvloeistof.

De combinatie van deze 2 maakt dat ik nu niet meer rijd met deze auto, ik kan niet ziet of de motor onvoldoende koeling krijgt, en zonder koelvloeistof lijkt mij dat bloedlink.

Kan iemand advies geven hoe dit het best te testen en te repareren ? Is dit goed te doen zelf, of beter door een garage te laten doen ? Wat voor kosten zijn hier ongeveer mee gemoeid ? En als iemand nog een goeie gararage of hobbie-ist weet in Haarlem dan hoor ik dat graag

Marc023

Geplaatst door Marc023 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

je zal zowiezo je lekkage moeten verhelpen. anders komt het probleem vanzelf weer terug. Dit houd waarschijnlijk in dat je de waterpomp zult gaan vervangen.
En wat betreft de temp aanduiding in je dashboard, Plaats een nieuwe temp sensor. Dit is meestal al voldoende. Als hij het dan nog niet doet zou je evt. de thermostaat kunnen vervangen. Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.