Volkswagen Golf: verdeelkap

Bouwjaar: 1991

hoi
heb zelf verdeelkap bij mijn golf 1,8i verwisseld en heb 2 kabels verkeerd aangesloten.Toen heb ik ze op goeie volgorde gezet maar nou will 'ie niet meer starten.En er komt klein beetje rook uit carburateurWat kan het zijn?

bubi

Geplaatst door bubi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

maurice7553 (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo je hebt je onstekings volgorde niet goed staan
ga als volg te werk
zet je motor op tijd nokken as op tijd
dan je je verdeler kap er af halen kijken waar de rotor naar toe wijst
dit is je eerste cilinder de ander met de draai richting mee 3 4 2 dan moet het weer goed zijn

bubi (0), 19 jaar geleden

sorry,ben niet zo bekend met die uitdrukkingen.Hoe bedoel je "zet je motor op tijd nokken as op tijd".Bedoel je dat ik nokenas draai tot de rotor wijst op die streepje onder verdeelkap(er zit een streep op de behuizing waar je verdeelkap vastmaakt)

Mistral (0), 19 jaar geleden

Dat streepje geeft de plek van de eerste cilinder aan. Je eerste cilinder is de cilinder die het dichtste bij de V-snaar zit. Door de auto in de vierde versnelling te zetten en vooruit te duwen kun je zien welke kant de rotor op draait. De ontstekingsvolgorde van VW moet dan 1-3-4-2 zijn.

vraagje (0), 19 jaar geleden

of zet er ff nog zo auto naast van vriend of kennis buurman en dan kijk je ff hoe de kabels lopen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.