Volkswagen Golf: Stotteren

Bouwjaar: 1990

Ik heb een golf gti 16v uit 1990 met een PL motor.
Soms stottert de auto. Ik heb al een paar keer bezine-reiniger toegpast. De onsteking is in orde. De auto loopt soms wel een uur of 2 uur heel goed en dan houd ie weer in. Als ik het contact een keer uit en aan draai onder het rijden is de stotter er meestal weer uit. Vooral bij langzaam rijden stottert ie het meest. Ik heb gehoord dat dit probleem vaker voorkomt bij oude golf gti motoren. Loopt ook stationair soms niet regelmatig.

arjan_reijrink

Geplaatst door arjan_reijrink (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi,

Een paar dingen zijn verdacht:
1. Toch de ontsteking die niet helemaal lekker is. Vooral de rotor in de verdeelkap is verdacht;
2. Contactslot kan versleten zijn;
3. Brandstofpomp en/of brandstofpomprelais.

Check deze dingen eens.
Succes,
Paul

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

En vergeet ook niet de bougiekabels te bekijken. Vooral de bougiedoppen (die lange doppen) zijn kwetsbaar en in de doppen treedt vaak doorslag op.
Paul

arjan_reijrink (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb ik allemaal al gecontroleerd. De ontsteking moet in orde zijn. Het stotteren is ooit veel erger geweest en toen heb ik de benzinefilter vervangen en de benzineverdeler op de luchtfilter ultrasoon gereinigt. Het stotteren werd veel minder, maar blijft erin zitten. Ook benzinereiner heb ik al een paar keer toegepast maar dat heeft niks geholpen. Tog bedankt!

dupl-u-10273-5dd147ce70ece+phuubje (0), 19 jaar geleden

electrisch gedeelte contactslot ook al nagekeken?

arjan_reijrink (0) PRO, 19 jaar geleden

ja moet in orde zijn, het moet in het brandstofsysteem zitten.
Ik denk zelf dat het ligt aan de bezinekwaliteit van tegenwoordig. Het zwavelgehalte word steeds lager (benzine word schraler en minder smering) vanwege de milieu-eisen. En oudere injectie motoren kunnen hier moeilijk tegen. Want ik heb gehoord dat dit probleem vaker voor komt bij oudere gti motoren. Ook veel bij de golf 3 gti. bouwjaar 1992

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.