Volkswagen Caddy : problemen met schakel asje

Ik heb een caddy die moeilijk in zijn 5e versnelling schakelt.
Nou heb ik gekeken en er zit wel wat speling in het mechanisme maar toen ik verder keek zag ik dat er zeer veel speling op het schakelasje zit die de vernellings in gaat en die blijft ook haken als je hem bij de versnellingsbak op en neer beweegt [ dus in en uit de versnellingsbak trekt].
1 Wat is hier aan te doen?
2 is het makkelijk te repareren zonder demontage van de bak?
3 zijn die onderdelen los verkrijgbaar bij de dealer?

de bak is verder probleem loos geen bijgeluiden of trillingen auto heeft 150000 km gereden.

alvast bedankt, groeten Frank

frank3223

Geplaatst door frank3223 , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

caddy1492 PRO, 16 jaar geleden

bovenzijde versnellingsbak 'op de plaats waar ook de schakelselectieas de bak in komt' daar zit een bout (dop 24) dit is de vergrendeling voor de versnellingen. draai deze eruit. vaak is hier de kogel eruit gesprongen met de veer, waardoor dit euvel voorkomt. als deze toch heel is dan is het noodzakelijk om de koppellingskabel te verwijderen en met een grote pijpsleutel aan de voorkant de imbus los te draaien. aan de andere zijde de moer (13 mm kop) van de selectie-as verwijderen. de grote imbusdop losdraaien, veer verwijderen, bak in de vrij zetten en de selectieas verwijderen. kijk nu goed naar het aanlegvlak van de veer die binnen in de selectieas zit. bij hoge km standen kan het voorkomen dat dan de ronde plaat scheef zit, doordat de veer erdoor heen is gesleten. met als gevolg dat deze blijft haken in de behuizing. de selectie-as vervangen is dan de beste oplossing. het mooitste is dit kan dus alles zonder de bak te verwijderen uit de auto :)

succes
caddy

frank3223, 16 jaar geleden

bedankt voor je reactie
ik ga meteen beginnen.
groeten Frank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.