Volkswagen Caddy: turbo

Bouwjaar: 1999

hallo
ik ben in het bezit van een vw caddy tdi 66 kw van 1999
deze auto heeft het volgende probleem als de auto gestart wordt trekt deze perfect door in alle versnellingen doch in de vierde versn bij ongeveer 115 km en in de vijfde versn. bij 135 km per uur is het plots over met het vermogen auto trekt niet verder door, laat ik de snelheid dalen en geef ik weer gas is er geen turbo meer aanwezig wordt nu het contact uitgezet of de auto opnieuw gestart is er weer het volle vermogen .
motorcode 00575 uitgelezen alle vacuumslangen van en naar turbo vervangen alsmede het relais dat tegen het schutbord geplaatst wat naar de turbo loopt d.m.v. vacuumslangetjes
er wordt nogal snel geroepen dat het de turbo wel zal zijn maar heb graag enige zekerheid of wat verder te controleren.
alvast bedankt voor alle reakties.

brpigjo

Geplaatst door brpigjo PRO , lid sinds 15 jaar geleden

5 Reacties

erwinvn PRO, 15 jaar geleden

Eerst goed cotroleren of alle vacuumslangen heel zijn.
Anders is het goed mogelijk dat magneetklep voor de laaddrukbegrenzing(N75) defect is.
Deze zit tegen het schutbord gemonteerd.

volgwagen PRO, 15 jaar geleden

Das waarschijnlijk storing: laaddrukregelgrens overschreden. maar als je alle slangetjes en het magneetventiel al vervangen hebt blijft er weinig over behalve de turbo. probeer anders even met een vacuumpompje om vacuum op de vacuumpot van de turbo te zetten en kijk of het stangetje soepel beweegd(vooral bij vacuum loslaten).

@Erwin: ik begrijp van john dat n75 reeds vervangen is?

rodney10158 PRO, 15 jaar geleden

zal even de comp erop aan sluiten en kijken wat je map sensor aan geeft heb ook eens zoiets gehad en alles vern magneet klep,luchtmassameter enz en tja toen nog een keer goed kijken map sensortje stuk.

erwinvn PRO, 15 jaar geleden

sorry had ik niet goed gelezen

Jeroen5315, 15 jaar geleden

Bekijk deze link maar eens.
Werkte bij mij 100%
http://www.abconprodukten.nl/Vervuiling....
succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.