Volkswagen Golf V: pruttelend lopen gti golf 5

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 tfsi

Hallo,

Ik heb al meerdere keren gehad dat mijn gti met starten pruttelt en kan dan geen gas geven.
Als ik hem dan uitzet en opnieuw wil starten slaat ie helemaal niet meer aan.
Na een tijdje wachten (ongeveer 2 á 3 minuuten) loopt ie weer gewoon.
Ik heb dit nu een keer of 5 gehad in een jaar tijd en dus niet continu.
Ik heb al diverse keren laten uitlezen, en geeft geen storing aan in de computer en geeft ook niks aan op het dashbaord.

Weet iemand wat dit kan zijn of waar ik kan zoeken in de auto??

lenny29

Geplaatst door lenny29 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Een mogelijk defect zou kunnen zijn de opvoerpomp in de tank of het regelapparaatje hiervan die bovenop de opvoerpomp zit gemonteerd onder de zitting van de achterbank. Van die 2 zou ik eerder voor het regelapparaatje gaan maar zo zonder storing in het geheugen is het voor ons ook een beetje gissen.

lenny29 (0), 12 jaar geleden

[quote=ricky]Een mogelijk defect zou kunnen zijn de opvoerpomp in de tank of het regelapparaatje hiervan die bovenop de opvoerpomp zit gemonteerd onder de zitting van de achterbank. Van die 2 zou ik eerder voor het regelapparaatje gaan maar zo zonder storing in het geheugen is het voor ons ook een beetje gissen.[/quote]
Helemaal mee eens, maar zou de auto geen storing aangeven als het daar aan zou liggen?
Zo nee, is zoiets na te meten op waarde's of zo?

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Nee geeft zo en zo geen storing aan als het de pomp zou zijn die stuk is en ook niet als de aansturing van dat regelkastje naar de pomp niet goed is. Wel als de bedrading van dat kastje naar het bordnet (of waar die ook naartoe gaat) iets niet goed mee is.
Het enige volgens mij wat je zou kunnen doen is meten op de plus en mindraden van de pomp (met stekker aangesloten) op het moment dat hij niet aanslaat,als je geen 12 Volt meet dan weet je genoeg. Of je kan de brandstofdruk in de meetwaarden bekijken op het moment als hij het slecht doet, als de pomp of dat kastje het dan slecht doen dan zijn de drukken ook niet goed op dat moment.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.