303 bezoekers online

Volkswagen Golf V: RA portier wil niet open

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16

Het rechter achter portier van mijn Golf Variant (09-2007) gaat niet meer open. Die ene keer dat het wel lukte (warm stoken met een kachel) heb ik gelijk het binnenpaneel gedemonteerd waardoor de Bowdenkabel vrij kwam. Maar nog was het portier niet te openen. Kan ik de tweede plaat waarop het ruit mechanisme is bevestigd zo losmaken? Wie ken dit probleem? Ik lees diverse verhalen over gaten zagen maar dat zal toch niet nodig zijn? Tijdens het openen hoor je het slot mechanisme wel twee keer klikken. Is het een kwestie van vetten of afstellen?
Groeten van Appie.

Flipje Tiel

Geplaatst door Flipje Tiel , lid sinds 9 jaar geleden

5 Reacties

ricky PRO, 9 jaar geleden

Slot zal wel stuk zijn (komt vaker voor).
En je kan erbij door de buitenplaat van de deur te verwijderen bij de Golf 5,dus door het gespoten deel te verwijderen maar dan moet je wel enige kennis hebben om dit juist te doen. Zitten boutjes rondom (let op de lengte van de boutjes en plaatst ze op dezelfde plek terug) en je moet de buitengreep verwijderen.

Flipje Tiel, 9 jaar geleden

Ik heb het binnenpaneel er al af. Kan ik het slot niet van binnenuit openen?

ricky PRO, 9 jaar geleden

Geef eens een paar goede tikken recht op het slot terwijl iemand anders met de afstandsbediening de centrale vergrendeling op "open" bediend en dan kijken of de deur open gaat.

Flipje Tiel, 9 jaar geleden

He he ein-de-lijk ! Deur kunnen openen door inderdaad met wat rake tikken en spelen met de afstandsbediening. Slot was inderdaad defect en handmatig niet te openen.
Inmiddels een nieuw slot gemonteerd en nu even stoeien met het deurpaneel.

ricky PRO, 9 jaar geleden

Leuk hé,succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.