470 bezoekers online

Volkswagen Golf V: Trillingen tijdens stationair Golf 5 2.0 TDI

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI

Goedemiddag,

Ik heb een VW Golf V 2.0 TDI (6 bak) en die trilt nogal bij het stil staan.
Ik ben naar de garage geweest en die heeft de computer helemaal uitgelezen. Zij konden het probleem niet vinden. Ik dacht zelf aan een motorsteun maar dit bleek na verder vragen niet het probleem te zijn.
Ik heb de auto toen bij een andere garage laten uitlezen en de monteur vertelde mij dat het een tweemassavliegwiel het probleem veroorzaakt. Ik heb toen mijn eigen garage gebeld en heb het eea uitgelegd en heb gevraagd of dit mijn probleem zou oplossen. (zelf heb ik zero verstand van auto's)
Omdat ik de auto niet zo lang geleden heb gekocht, vertelde hij dat de tweemassavliegwiel in februari 2010 al is vervangen. en dat dit het probleem niet zou verhelpen.


Mijn vragen aan jullie: als de auto bij een warme motor opvallend trilt, komt dat door een tweemassavliegwiel? of kan het ook iets anders zijn?
en Kan een tweemassavliegwiel in een korte periode weer stuk gaan?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Gr.

Hellup

Geplaatst door Hellup , lid sinds 9 jaar geleden

3 Reacties

Benny Vee PRO, 9 jaar geleden

Ga eens even bij een dealer aan en laten hun even beoordelen en of er een softwareupdate beschikbaar is voor dit probleem.
Ik kan me niet voorstellen dat het vliegwiel nu alweer stuk is maar sluit het niet uit.

Hellup, 9 jaar geleden

Beste Benny,

Bedankt voor je reactie.

Ik heb de auto gekocht bij de dealer, maar die kon het probleem juist niet oplossen. ze weten niet wat het is of kan zijn.

ricky PRO, 9 jaar geleden

Is dit de 16V uitvoering? (dubbele nokkenas).
Zoja dan kan het wel eens liggen aan de afstelling van de tandwielen van de beide nokkenassen,deze kun je namelijk verstellen tenopzichte van de nokkenas en als dit maar een klein beetje afwijkt dan krijg je precies dit probleem.
Wat ze moeten doen is de tandwielen met speciaal gereedschap afstellen en als jouw probleem niet het vliegwiel is (want dat kan ook) dan zal het denk ik aan de afstelling liggen van de distributie.
Dus gewoon terug gaan en leg dit aan hun voor want je hebt garantie en trillen bij stationair hoort niet!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.