Volkswagen Polo: Raammechanisme vervangen en binnenplaat demonteren

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Beste experts,

Bij onze 3deurs VW Polo uit 2003, met electrische ramen, is het raammechanisme van het rechterportier vastgelopen. Na het lezen van een aantal posts (waaronder http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p... en http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p... ben ik eerst aan de slag gegaan om het raammechanisme te demonteren.

Het is me gelukt om de plastickap te verwijderen en vervolgens de metalen binnenplaat los te maken. Ik kan nu goed zien dat de staaldraad van het mechanisme beschadigd is bij de omlooprol (de plek waar de staaldraad oprolt dmv motor). Hoewel het probleem nu vastgesteld is, lukt het me niet om het op te lossen. Hopelijk kan iemand mij helpen met onderstaande vragen.

1. De stalen binnenplaat kan ik niet geheel verwijderen, omdat er een kabel overheen loopt die aan het eind (ter hoogte van de portierhendel) door de binnenplaat steekt en vervolgens in het 'slotgedeelte' vastzit. Dit is waarschijnlijk voor de centrale deurvegrendeling. Het lukt me met geen mogelijkheid om deze kabel los te maken, zodat ik deze door de binnenplaat kan steken en de binnenplaat volledig los is. Weet iemand hoe ik de kabel los krijg bij het 'slotgedeelte'?

2. Ik begrijp niet goed hoe de kabels werken. Bijgevoegd plaatje laat zien hoe het mechanisme eruit ziet. Kan iemand mij vertellen wat de functie is van de diagnole kabel? Hoe zijn de drie kabels verbonden aan 'meenemers en klembekken'? Bij mij zijn alle kabels namelijk allemaal los en ik weet niet hoe de kabels origineel lopen. (Ik ben toch wel heel nieuwsgierig hoe dit werkt, maar ik heb nergens iets kunnen vinden op internet)

3. Klopt het dat als de omlooprol niet excentrisch is (zie post: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p..., dat ik dan een volledig nieuwe binnenplaat met raammechanisme nodig heb?

4. Indien niet het geval is, waar kan ik dan een reparatieset kopen? Waarschijnlijk heb ik ook een nieuwe omlooprol+bijbehorende frampje nodig omdat het nu onmogelijk lijkt om een nieuwe kabel te in de omlooprol te bevestigen.

5. Het schijnt belangrijk te zijn dat ik de metalen binnenplaat afdicht. Met welk materiaal kan ik dit het beste doen. Het materiaal dat er tussen zat, is beschadigd en deels losgelaten.

Hartelijk dank voor een reactie. De dealer zei mij nl. dat het alles bij elkaar een kleine 400 euro zou kosten. Dus als ik dit een stuk goedkoper kan doen, dan zou dit erg fijn zijn.

Groeten,
Paul

pdh82

Geplaatst door pdh82 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

tedkroon (0), 12 jaar geleden

kijk op het skodaforum bij de fabia 1, daar is iemand er op afgestudeerd! succes.

pdh82 (0), 12 jaar geleden

Zou je de specifieke post kunnen sturen?

Hartelijk dank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.