Volkswagen Touran: Raar geluid bij inlaat bij gas geven

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi 77 kw

Wat zou dit kunnen zijn Ik dacht zelf eerst aan de turbo maar deze geeft volgens mijn genoeg inlaat druk ik voel de slang gewoon opzwellen.
Maar als ik deze inlaatslang los neem bij de inlaat bij de moter dan hoor ik bij het gasgeven en draaien een plof geluid en tikken.
Bij het stationair draaien hoor ik niets tot 2200 rpm en dan begint hij te ploffen en tikken heeft iemand dit al eens mee gemaakt.
iemand zij dat de turbo stuk was maar deze kan toch niet tikken ???
Ik denk zelf aan klepstoters maar kan dat ? vw profs !!! en hoe kan ik de hydr stoters controleren als deze in de kop zitten ?
e de waele

Edewaele

Geplaatst door Edewaele (60) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Je bedoeld dat je de inlaat drukslang eraf hebt gehaald of bedoel je die geribbelde slang die vanaf je luchtfilter komt?
Bij de drukslang is het normaal dat hij wat raar gaat doen omdat hij dan te weinig lucht krijgt en dus teveel brandstof.
Film het anders even en zet het op youtube zodat wij het goed kunnen horen en zien.

Edewaele (60), 13 jaar geleden

Ik heb de inlaat slang los gedaan bij de inlaat van de moter bij de klep.


Ik weet bijna zeker wat het is Ik heb het volgende gedaan.
klepdeksel er af gehaald auto even laten draaien en vervolgens de klepstoters nagelopen
En wat blijkt Bij de eerste cilinder de inlaatklep is de stoter gewoon naar beneden te drukken de andere waren allemaal goed die bedienengelijk de klep (geen speling).
Wat kan ik nu het beste doen (forte motorflusch) ??
Ik heb vandaag forte moterfluch er in gedaan maar nog geen resultaat weet iemand wanneer dit spul werkt ?? na km??
e de waele

Edewaele (60), 10 jaar geleden

Bij deze auto was de nokken as ingesleten en was de klepstoter beschadigd deze lekte olie langs de ingesleten klepstoter (boven op het glij gedeelte)dit was een inlaat klep
Daar door deed deze klep niet mee in het proces Ik heb een ruil kop besteld en deze gemonteerd En zo doende was het probleem verholpen
e de waele

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.