Volkswagen GOLF SPORTSVAN: Raar geluid direct na het starten van de motor

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Motorcode: CYV, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 81

[yt]https://youtu.be/O52_3JMCXoU[/yt]

Het betreft het geluid in de eerste twee seconden direct na het starten, daarna hoor je het ineens niet meer. Is dit geluid normaal? De motor heeft zo'n 45k km gedraaid.

Exorcist

Geplaatst door Exorcist (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (980) PRO, 5 jaar geleden

Klinkt erg als een distributieketting die veel speling heeft , spanner komt niet snel genoeg op oliedruk lijkt wel

Als je de auto net gekocht hebt zou ik er mee terug gaan , en anders zou ik er zo wie zo mee naar de dealer gaan en hun er eens naar laten luisteren.

sleutelaar1952 (0) PRO, 5 jaar geleden

Dealerwerk, zit hier de juiste olie wel in? volgens mij 5 w 30

Exorcist (0), 5 jaar geleden

Er zit nog een paar maand BOVAG garantie op. Olie is 5w30 en zit tot de max gevuld.

ricky (0) PRO, 5 jaar geleden

Deze motor heeft geen ketting meer (gelukkig) maar het kan aan de nokkenasversteller liggen, dit is zeg maar een hydraulisch nokkenastandwiel die je kleptiming verzorgt. Kan hij oud mee worden maar het komt ook niet vaak meer voor dus bij garantie het toch even laten checken.

Exorcist (0), 5 jaar geleden

Update:

We zijn met de auto langs de VW dealer geweest en hebben de monteurs naar het geluid bij koude start laten luisteren. Volgens de monteur is het geluid niet verontrustend en normaal bij een koude start omdat de oliedruk niet gelijk 100% is.
De motor heeft inderdaad geen distributieketting meer, dit is tegenwoordig weer een riem.
Overigens is de auto niet bij de dealer gekocht maar bij een BOVAG garage. Het kan dus niet zo zijn dat de dealer dit zegt omdat ze geen zin in een garantieclaim hebben.

ricky (0) PRO, 5 jaar geleden

Geluid is nu misschien niet verontrustend maar feit is dat het er niet in hoort te zitten (een nieuwe klinkt ook niet zo) dus hou er rekening mee dat het erger kan gaan worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.