543 bezoekers online

Volkswagen Golf VII: Zoemend 'wiel''geluid 120kmh lager reeds vervangen

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 150

Hallo allen,

Mijn VW Golf van 2013 (2.0tdi GTD DSG) heeft een zeer hard zoemend geluid (hmm hmm hmm) wat zo vanaf +-115 kmh begint en bij 120 op zijn luidst is. Je hoeft er de radio niet zachter voor te zetten om het te horen, luid en hinderlijk.
Het geluid zwakt op hogere snelheid af en bij af laten lopen vanaf bijv 130 weer heel luid bij 120 en daaronder zakt het geluid weg.

Het linker voorwiel lager is reeds vervangen, gezoem leek een tijdje minder maar bij de snelheid van 120 nog steeds hinderlijk aanwezig. De complete wielset is al vervangen voor een andere setje dus hier kan het in mijn ogen niet vandaan komen. (exact zelfde geluid)

Geluid lijkt nog steeds op links te zitten, op een snelle fly over naar rechts word het geluid luider, fly over naar links geen geluid en zodra het stuur recht valt is het geluid er weer. Ook als ik hem van D naar N zet blijf je dit geluid even hard horen.

Ik plaats het hier in de hoop dat iemand wellicht bij hetzelfde type auto of een ander merk/model hetzelfde heeft meegemaakt en wellicht een ander component verdenkt dan het wiellager.

MVG
Stefan

BeeMWee

Geplaatst door BeeMWee , lid sinds 3 jaar geleden

3 Reacties

0

jan T, 1 jaar geleden

stefan is er niet een ander lager dat toevallig ook slecht wordt.

groetjes jan.

0

Ralf_Jensen, 1 jaar geleden

Precies, RV wiellager defect.

0

kaleido 1, 1 jaar geleden

Echt het rechter voorwiellager defect , als je naar rechts stuurt wordt het rechter lager ontlast , geluid weg , stuur je naar links , wordt de druk op het rechter lager groter , meer lawaai.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.