Volkswagen Golf 2007: Raar geluid onder dashboard

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BSE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 75

Beste lezers,

Ik heb een volkswagen golf 5, 2007 1.6 benzine gekocht.

Er is echter 1 probleem mee, als ik de accu aanzet (motor nog niet start) begint er een aantal seconden een ratelend geluid onder het dashboard kastje (ook als de blowerfan uit staat). Dit stopt vanzelf na een aantal seconden, zie het filmpje.

https://youtu.be/SsOQHwvHyRI

Dit zelfde geluid is er een aantal seconden als ik de auto in z’n achteruit zet. Het is niet de interieurblower deze heb ik gedemonteerd en daar komt het geluid niet vandaan die is puntgaaf.

Iemand enig idee wat dit kan zijn?

Alvast bedankt voor de moeite.

Vg
Ruben

Ruben22

Geplaatst door Ruben22 , lid sinds 2 maanden geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Ik vermoed dat het 1 van de stelmotortjes is in je kachelhuis , zet je ventilatie eens op recirculatie bv. en kijk of het veranderd.

Ruben22, 2 maanden geleden

Ja klopt als het gestopt is en ik zet het op recirc. dan maakt die het geluid weer, duidt dus op stelmotortje ? Lastige / dure reperatie ?

Ruben22, 2 maanden geleden

Is het simpelweg deze reperatie ? https://youtu.be/CQGhHsmRNss Lijkt exaxt het geluid te zijn of kan het ook een ander motortje zijn daar ?

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Dat is niet eenduidig te zeggen , dit zul je moeten onderzoeken door het systeem te demonteren en kijken waar het fout gaat.

Ruben22, 2 maanden geleden

Bedankt voor je hulp kaleido. Ben er nu wel van overtuigd dat het de motor is van de recirculatie klep aangezien op alle momenten waarop deze zou moeten inschakelen het geluid komt.

Wat mij betreft een overbodige klep, kan ik de stekker eruit trekken terwijl deze open staat zonder het dashboard kastje te verwijderen of kan ik daar zo niet bij?

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Het makkelijkst is even het db kastje verwijderen.

Ruben22, 2 maanden geleden

Okay veel dank !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.