Volkswagen golf 1.3 injectie: raar! Nu weer kachel koud.

Bouwjaar: 1991

Mijn auto reed de afgelopen weken dus elke dag met horten en stoten. Afslaan en (bijna) niet meer aan de loop te krijgen.
Afgelopen weekend reed ie weer als een zonnetje maar dot de kachel ineens raar. Hij blijft een hele tijd koud, totdat de motor echt GOED warm is, en dan doet de kachte het weer een tijdje. Totdat de motor weer iets afgekoeld is. En zo gaat het heen en weer.
Ik heb al koelvloeistoef erbij gedaan alhoewel ik niet kon zien dat er te weinig in zat.

Kan dit te maken hebben met mijn eerder beschreven probleem(haperen en afslaan)???

John_P

Geplaatst door John_P (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

waterpomptang (0), 20 jaar geleden

Komt je motor wel goed op bedrijfstemperatuur?
Zo niet check je thermosstaat eens.

John_P (0), 20 jaar geleden

Ja. Hij wordt zelf heter als anders. Totdat de kachel aangaat. Dan "koelt" ie weer iets af tot bedrijfstemp.

a_clazing (0), 19 jaar geleden

als je slangen aan de linker kant van je radiator boven en onder warm zijn als hij op bedrijftemp is dan is niet je thermostaat kapot. de verwarming komt door te weinig koelvloeistof. als je de onderste slang aan de linkerkant van je radiator losmaakt(zit ook vast aan je pomp) dan loopt de koelvloeistof er bijna allemaal uit en moet je 'm ff doorspoelen met schoon water(koelvloeistof is vettig en plakt) dan kan je 'm weer vullen(kan met de oude koelvloeistof, liefst filteren met een doek bv.), je motor laten draaien en weer bijvullen. als het goed is is het probleem dan verholpen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.