Volkswagen Passat: radiator lek

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 130pk pompverstuiver

De radiator van mijn passat is lek.Rechts vooraan onder.Ik heb reeds 0,5 liter water bijgevuld.Het lekt zeer traag ,maar na controle is de radiator daar zichtbaar nat en witte sporen van de lekkage te zien.De wagen heeft 66 000 km en is in augustus 3 jaar oud.Hij heeft nog nooit een ongeval of reparatie aan voorzijde gehad.Is dit niet wat vroeg?

ericv

Geplaatst door ericv (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het kan een opspattend steentje zijn geweest wat net ongelukkig de radiator heeft geraakt.
Is het lek in de lamellen, dan kun je Bar's Leak proberen voor radiatoren dit dicht kleine lekjes en blijft in het systeem als er weer een klein lekje optreed.

Vroeger kon je de oude koperen solderen, maar dat is met de nieuwe wat minder te doen :)

ericv (0), 17 jaar geleden

Radiator zit netjes verborgen achter condensor airco en met bodemplaat beschermd.Een steentje lijkt mij onwaarschijnlijk.

ericv (0), 17 jaar geleden

Radiator zit netjes verborgen achter condensor airco en met bodemplaat beschermd.Een steentje lijkt mij onwaarschijnlijk.

johndoornbosch (0) PRO, 17 jaar geleden

bar's leaks kan echt niet, dat is een paardemiddel, gewoon je radiateur vervangen.

126 (0) PRO, 17 jaar geleden

vervang zoals aangegeven de radiator. of als je hem verkoopt dan vloebaar middel er in.het is een paarde middel.problemen komen later.

ericv (0), 17 jaar geleden

Moet de ganse voorkant hiervoor verwijderd worden of kan deze er bovenaan uit.En moet condensor verwijderd worden om radiator te vervangen (aircogas recoveren)? En moet het koelsysteem achteraf op een bepaalde manier worden ontlucht bij deze motor?Is er geen culance voorzien voor zo een vroege lekke radiator?

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Cor1822]Het kan een opspattend steentje zijn geweest wat net ongelukkig de radiator heeft geraakt.
Is het lek in de lamellen, dan kun je Bar's Leak proberen voor radiatoren dit dicht kleine lekjes en blijft in het systeem als er weer een klein lekje optreed.

Vroeger kon je de oude koperen solderen, maar dat is met de nieuwe wat minder te doen :)[/quote]
Geen toevoeging in de koelvloeistof!!!!!

Kachelradiateur van de passat verstopt hier gegarandeerd mee. Heb je zin om het dasboard een keertje compleet te demonteren, gooi er dan bar's in.......

Alu radiatoren kun je gewoon niet repareren. Klaar over, nieuwe kopen en monteren. Is domme pech maar de enige goede oplossing.

Succes met het demonteren van het voorfront trouwens.

Airco hoeft niet leeg, je hebt genoeg ruimte als je het front loshaalt, de condensor uit zijn beugels haalt, en ondersteund aan de leidiningen laat zitten. Zelfde geld voor het koelertje van de stuurolie.
Je moet zorgen dat je ffe met 2 man bent en een paar pallets bij de hand hebt om condensor en de rest van het front op af te steunen.
Servicestand van het front is ca 15 cm naar voren, nu heb je ongeveer 30 cm nodig.

Koelsysteem ontlucht je door de rechter kachelslang in de waterbak, onder de geribbelde hardplastic hoes iets terug te schuiven. Er komt dan een ontluchtgaatje vrij. Wel motor koud en dop van het expansievat af. (drukloos)

Het is goed te doen hoor.

ericv (0), 16 jaar geleden

Hallo allen
Ik heb destijds mijn radiator vervangen (is inderdaad een makkie)en ik heb de nieuwe dan mooi spannigsvrij en zonder te wringen of moeizaam te moeten manipuleren er dan ingeplaatst.Nu zijn we een jaar later en 40000km verder en nu is deze nieuwe toch wel terug lek,maar nu aan de linker zijde.Het zijn toch wel geen radiatoren meer als vroeger me dunkt.Er zit ook geen druk op het koelsysteem.Gebeurt het vaak dat deze radiatoren zo vroeg uitvallen of heb ik (grote) pech met deze nieuwe?

ericv (0), 16 jaar geleden

Of zou er toch een andere reden zijn van het lek?

wmuller (0), 15 jaar geleden

[quote=126]vervang zoals aangegeven de radiator. of als je hem verkoopt dan vloebaar middel er in.het is een paarde middel.problemen komen later.[/quote]
Voor een professsional vindt ik dit geen verstandige opmerking.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=wmuller][quote=126]vervang zoals aangegeven de radiator. of als je hem verkoopt dan vloebaar middel er in.het is een paarde middel.problemen komen later.[/quote]
Voor een professsional vindt ik dit geen verstandige opmerking.[/quote]
Lees het antwoord nog eens goed! Er wordt een oplossing en een alternatief aangedragen, maak uw keuze......

Gr. paul

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Topic is van 4 juni 2006

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.