Volkswagen Passat: distributieriem

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 tdi

Hallo techneuten, vandaag heb ik de distributieriem vervangen van mijn Passat TDi 110pk. Ik heb alleen de riem opgezet maar de motor nog niet gestart. Ik zit eigenlijk te twijfelen over de merkteken op de vliegwiel. Die O op de vliegwiel, met wat moet die eigenlijk overeen komen? Als je voor de wagen staat en kijkt in de gat op de versnellingsbak, zie je rechts een rechte stuk op de versnellingsbakhuis. Moet die O tegen die recht gedeelte staan of moet die juist in het midden van de rechte stuk staan? Bij de vroegere Passat was dat een streep die moest overeen komen. Dank U

erdar

Geplaatst door erdar (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

Voordat je starten gaat de motor eerst met een sleutel op de krukaspoeli 2 slagen ronddraaien met de hand!!! (uiteraard in de normale draairichting)

Dit is de methode om zeker te weten dat alles vrij draait, dat de zuigers de kleppen dus niet raken, Pas daarna met de startmotor aan de gang.......

erdar (0), 17 jaar geleden

Bedankt Paul voor u reactie, maar ik heb een Passat '98. Deze heeft een een ovale gat met een rechte rand in het midden. Is niet een tekening van de vorige modellen?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

erdar...

het teken O op het vliegwiel moet in het hart liggen.. van de doorkijk.

paul,

erdar (0), 17 jaar geleden

Hallo Paul, maar bij mij is de doorkijkgat echt ovaal en heb je een rand (streep) op de koppelingshuis. Ik heb de O op de vliegwiel gelijk met de rand gezet. De wagen heeft gestart. Wagen rijd zoals vroeger, moet nog gaan voor pomptiming. Zou ik het toch verkeerd gedaan hebben? Paul van welk wagens zijn die tekeningen? Dank U.

Ernst Tempel (0) PRO, 17 jaar geleden

dat is goed erdar
de tekening van paul is inderdaad van een oudere type
nu nog even de pomptiming controleren en klaar is kees

succes gr.E.Tempel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.