Volkswagen Golf III : radio

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

heb pas een andere autoradio in mijn golf gezet hij deed het goed en ineens viel de radio uit en ging niet meer aan heb nu de rode en gele draad bij elkaar gedaan nu doet hij het wel maar hij blijf spelen ook als het contact uit is

michaeljan

Geplaatst door michaeljan (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

ja hij staat nu op constant stroom.
heb je de zekeringen al wel gecontroleerd want dat is het eerste waar je naar moet kijken.

groetjes jan.

michaeljan (0), 14 jaar geleden

ja de zekeringen nagekeken maar zijn allemaal goed er staat wel stroom op de rode draad ik neem aan dat de constant stroom is maar als ik de oude radio weer aan sluit die doet het ook niet meer

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Simpel

Zal wel een kabelbreuk zijn.

Rood = constant +
Geel = geschakelde +

Als je ze samen aan elkaar maakt speelt de radio ook zonder dat hij op contact staat.

De gele kabel zal wel geen spanning meer krijgen als je het contact aan zet ?

Meten = weten.

Dit kan ook geen kwaad,maar het is maar net wat je wilt.

eddyarc (100), 14 jaar geleden

de bruin/rode draad is de accesoir voedings draad van de wagen deze komt rechtstreeks van het contakt slot gebeurt vaker dat met het uitslijten van contakt slot dat deze functie niet meer werkt of slecht werkt .
Best is dan een draad bij te trekken vanuit de zekeringkast die na het contakt staat dan is het probleem terug opgelost.

michaeljan (0), 14 jaar geleden

ik heb inderdaad gemeten en op de gele draad staat geen stroom moet ik nu de rode en de gele draad opnieuw trekken of alleen de gele draad hoe doe ik dat dan van een bestaande draad of helemaal nieuw vanaf de zekeringenkast

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Even in de zekeringkast een geschakelde + zoeken, dus waar je accuspanning meet als je het contact aanzet, en zeker deze dan ook even af met een zekering..

Of je kan het zo laten zitten ( Rood + Geel ) maar dan moet je telkens de radio hand matig uitzetten.

michaeljan (0), 14 jaar geleden

oke ik ga morgen of zondag even knutselen om een geschakelde + te vinden als dat niet lukt laat ik het zo wel maar ben bang dat de accu leeg getrokken word want van de radio blijven nu een paar lampjes en de klok branden groetjes michael

bkr22 (0), 14 jaar geleden

Ik heb de radio ook met de gele en rode draad verbonden op constant stroom gebeurt helemaal niks je accu word niet zomaar leeggetrokken daardoor. Je kan ook voor de zekerheid in de avond gewoon je frontje erafhalen is er ook niks aan de hand.

mvg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.