Volkswagen Fox 1989: Rammelen toplagers??

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: JN, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 66

Beste allemaal,

Met mijn Volkswagen Fox uit 1989 heb ik een vervelend probleempje dat ik niet weet op te lossen.
De auto heeft een rammelend/kloppend geluid uit de voorophanging bij langzaam rijden over slecht wegdek.
Na een heleboel te hebben vervangen en onderzocht, is het probleem nog niet opgelost, maar ik weet wel waar het vandaan komt.
Het is hoogstwaarschijnlijk het wringen van het rubber van het toplager in de schokbrekertoren.
Je kan het geluid opwekken door de auto boven het spatbord op en neer te drukken. Hou je je hand dan bovenop de schokbrekertoren, dan voel je eigenlijk wat je ook hoort.
Ik weet alleen niet goe dit op te lossen!

De auto is verlaagd. Inmiddels zijn veren, schokdenpers, stabi rubbers, draagarmrubbers, fuseekogels en toplagers (2x) vervangen.

Ik heb de bovenzijde van het toplager (daar waar deze in aanraking komt met de schokbrekertoren) ingevet met een dun laagje siliconenvet), maar het mag allemaal niet baten.

Wie heeft dit ook wel eens meegemaakt en heeft de oplossing voor me??

vincent86c-1

Geplaatst door vincent86c-1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Fox? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door bert klein (85) PRO, 2 jaar geleden

Stabilisatorstangen veelal boosdoener

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Fox of stel zelf een nieuwe vraag.