Volkswagen Vento: rammelend geluid

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal,

Ik heb kort geleden een Volkswagen Vento gekocht. De auto deed het prima de eerste dagen. sinds kort hoor ik echter een rammelend geluid. Zolang ik gas geef in de eerste, tweede, derde vierde versnelling hoor ik het geluid niet maar als ik het gaspedaal loslaat of de auto stationair laat lopen hoor ik het geluid wel. Ik vermoed dat het om de uitlaat gaat maar iemand heeft mij gezegd dat het ook aan de kleppen van de motor kan liggen. Heeft iemand enig idee wat dit geluid kan betekenen?

Gert-Jan

Vento1996

Geplaatst door Vento1996 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Santa (0), 17 jaar geleden

Kleppen van de motor maken een TIKKEND geluid.
Wanneer jij last hebt van een hol, metaalachtig rammelen, denk ik eerder aan een katalysator of uitlaatdemper waarvan het binnenwerk los ligt.

D1854 (0) PRO, 17 jaar geleden

wat gebeurt er als je neutraal op stationair draait, hoor je het rammelen, maar hoor je het ook als je op dat moment koppelingspedaal induwt??
Dirk

Vento1996 (0), 17 jaar geleden

Hallo allemaal,

Bedankt voor het meedenken. Ik ben naar een BOVAG garage gegaan en het bleek dat het rammelen werd verzoorzaakt door een katalysator die half verbrand was. Waarschijnlijk is de lambda sonde te laat vervangen waardoor het kwaad al voor de vervanging geschied was (er zat een nieuwe lambda sonde in). Naar wat ik begrepen het is de katalysator door midden gedeeld en het verbrande gedeelte eruit gehaald. Daarna is de katalysator gelast. Met een halve katalysator schijn je ook volgens de millieunormen te kunnen rijden. Maar hopen dat ie volgend jaar door de APK komt.

Gert-Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.