Volkswagen Vento: Testen Valeo aanjager type 1h1820021

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Weet iemand hoe ik mijn aanjager van het merk Valeo kan testen?

[url=http://img225.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img225.imageshack.us/img225/2737/...[/img][/url]

[url=http://img225.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img225.imageshack.us/img225/6982/...[/img][/url]

Ik heb een Volkswagen Vento voorzien van een climatronic, sinds een tijdje werk mijn ventilatiesysteem niet meer optimaal. Nu heb ik de complete aanjagerunit eruit gehaald maar hoe kan ik nu testen of hier ook daadwerkelijk het probleem zit.

[url=http://img225.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img225.imageshack.us/img225/2347/...[/img][/url]

Weet iemand misschien hoe de regeling van de blower in zijn werk gaat? Met een weerstand of met verschillende spanningen vanuit de stuurunit van de climatronic?

Als het met een verschillende spanning is weet dan iemand welke spanningen afgegeven worden naar de blower, door de stuurunit van de climatronic, op de standen 1 t/m 6?

iemand enig idee wat de kosten zijn voor een nieuwe aanjager, Valeo type 1h1820021?

Olebrumm

Geplaatst door Olebrumm (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Olebrumm (0), 17 jaar geleden

Niemand een idee om de aanjager te testen. Kan ik er bijvoorbeeld gewoon 12 volt accuspanning op zetten om de aanjager volledig te laten lopen?

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja, kan. Geen probleem.

Gr.

Olebrumm (0), 17 jaar geleden

Helaas geeft dit niet het gewenste resultaat (dus het probleem zit in de aanjager), wel probeert de aanjager te starten maar niet voldoende om te draaien.

Wel zie ik dat het anker en de borstels van de elekromotor erg vuil zijn, kan dit gereinigd worden met contactspray of heb ik hier andere middelen voor nodig?

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dan zal vermoedelijk 1 of beide lagertjes bijna vastzitten. Inspuiten met kruipolie. Kan geen kwaad. 'n Tijdje laten weken en intrekken, helpen met draaien, flink met perslucht uitblazen en 'n paar keer herhalen.
Of op de sloop een goed exemplaar zien te krijgen.

Gr.

Olebrumm (0), 17 jaar geleden

Probleem is nu gedeeltelijk verholpen, ik heb hem gisteren schoongemaakt en gesmeerd en hij loopt weer aardig. Wel heb ik het idee dat hij nog niet volledig loopt in de hoogste stand maar er komt weer voldoende lucht uit mijn roosters.

Bedankt voor je nuttige tips Petje57

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Wellicht trekt het vanzelf nog iets bij.
Succes ermee.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.