Volkswagen Vento: Motor stottert een beetje bij acceleren

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 55 KW

Hallo allemaal,

Allereest complimenten voor dit goed opgezette forum. Ik heb kort geleden mijn rijbewijs gehaald en wil graag een betrouwbare auto kopen voor ongeveer EUR 2.500,00 a EUR 3.000,00. Nu is mijn oog gevallen op een Volkwagen Vento. Testritje gemaakt en wat opviel is dat bij het acceleren naar de vijftig (derde versnelling) de motor wat schokt. Nu is mij afgeraden deze auto te kopen omdat het schokken van de motor er op zou duiden dat de versnellingsbak of de koppelingsplaten versleten zouden zijn. De motor schokt overigens niet meer als ik op een constante snelheid rijdt.Ik heb mijn twijfels of het aan de versnellingsbak of koppelingsplaten ligt. De koppeling werkt prima en het schakelen gaat soepel. Ik heb de komende jaren geen geld voor dure reparaties. Heeft iemand enig idee waardoor dit probleem wordt veroorzaakt. Kan het hebben gelegen aan het koude weer (Groningen) van afgelopen zaterdag? Kan het er aan hebben gelegen dat er een tijdje niet in de auto is gereden? Ligt het ergens anders aan? Kan ik hoge kosten verwachten als ik de auto koop? Alvast bedankt voor degenen die reageren op mijn vraag.

Gert-Jan

Vento1996

Geplaatst door Vento1996 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat stotteren zou kunnen duiden op slechte bougiedoppen/kabels.
Je zou natuurlijk ook een aankoop advies kunnen laten doen bij de garage/dealer of anwb.

Ricky,

Vento1996 (0), 17 jaar geleden

Ricky,

Heel erg bedankt voor het antwoord. Ik heb besloten de auto te kopen. Hopelijk voldoet ie aan mijn verwachtingen en gaat hij nog jarenlang mee.

Gert-Jan

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik hoop ook zeker dat ie je gaat bevallen,veel plezier ermee en garage vrije jaren.

Ricky,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.