Volkswagen Transporter: ratelend geluid bij belasting, tijdens rijden gas loslaten erger

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5tdi

Beste iedereen,
ivm een geplande aanschaf van een T4, vandaag gereden met een 2.5tdi transporter uit 2003. Stationair loopt de auto goed. Geen bijgeluiden. Bij wegrijden een tsuktsuktsuk geluid bij. Tijdesn de rit bij gas loslaten en bij het intrappen van de koppeling ging dit geluid over in een ratelend geluid (het klonk als het geluid van vroeger als kind dat je op je fiets met een wasknijper een plaatje tegen de spaken liet slaan om het ratelende geluid te maken) bij gasgeven ging dit geluid weer over in het tsuktsuktsuk geluid.
Iemand een idee wat het zou kunnen zijn? de bak of het lager, differentieel, versleten aandrijfas?? Het was duidelijk niet de motor en een wiellager ook niet. maar verder heb ik totaal geen verstand van auto's dus elke hulp is welkom.

groet

Aneus

Geplaatst door Aneus , lid sinds 11 jaar geleden

3 Reacties

cor van jaarsveld PRO, 10 jaar geleden

Misschien 2 massa vliegwiel. of drukgroep

p0stman, 10 jaar geleden

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn vw vento bwj 97 motornm ADZ die niet smorgens wil starten[koude start] maar een uur later in eens weer en de hele dag verder geen problemen meer'volgende dag het zelfde probleem.

uit laten lezen probleem nokkenas sensor geen signaal[maar zit volgens vw geen sensor in voor dit type.]

bobine verv temp zender verv gas klep schoongemaakt en allebei de sleutels gecontroleerd maar het probleem blijft.

Jan227 PRO, 10 jaar geleden

Hallo, maak svp even een nieuw topic aan, dan blijft het ovezichtelijk en is de kans op reakties ook aanzienlijk groter. Groet Jan227

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.