Volkswagen Polo: Ratelend geluid tijdens rijden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v 55kw

Hallo medeforumgebruikers.

Mijn naam is Eddie de Bruin en ik heb sinds augustus 2010 een vw polo 6n2 1.4 met 55kw uit het jaar 2000 en met 108.000 op de teller

Nu heb ik er al de nodige (on)kosten aan gehad (remblokken/banden/grote beurt nieuwe koplamp) maat enige slijtage bij een auto van 11 jaar oud is logisch.

Nu hoor ik echter sinds kort (1 a 2 maanden) tijdens het rijden een ratelend geluid.
Het klinkt als zo'n ratel die ze wel in (voetbal)stadions hebben bij sportevenementen. Nu lijkt het voor mij als "leek" alsof het vanuit mijn rijpositie gezien rechtsvoor vandaan komt. Erg hard is het niet en met de blower aan hoor je het nog minder :p maar toch wil ik weten wat dit kan zijn.

Ik hoor het zodra ik zeg maar vanuit de een optrek en meer toeren maak (stationair NIETS te horen) en tot ik een snelheid van ongveer 100km/u heb bereikt. Daarna hoor ik niets meer (kan zijn dat het motor/banden geluid dan harder is dan de ratel). Zodra ik de koppeling indruk hoor ik, bij welke snelheid dan ook, de hele ratel niet meer.

Nu lees ik op internet vanalles wat het kan zijn waaronder

Prise as lager
Homokineet
Wiellager
Druklager

Maar jullie kenners kunnen mij vast iets meer duidelijkheid geven! En zoja kan het kwaad om hiermee nog een paar maanden door te rijden? Of is het verstandiger nu de problemen beginnen hem
voor een leuke prijs te verkopen nu dat nog zonder tot nu toe al te hoge (on)kosten kan?

Al het advies is welkom!!!

ed-culinair

Geplaatst door ed-culinair (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

michielwehkamp (0), 13 jaar geleden

Klinkt als een versnellingsbakprobleem. Ik denk aan de eerste instansie aan de diffirenceel. Ga eens onder de auto liggen en pak beide steekassen eens vast aan de bakkant en wiebel ze eens heen en weer om te kijken of er speling in zit. Michiel..

ed-culinair (0), 13 jaar geleden

Daar was ik al bang voor :( ! Hij schakelt echter wel gewoon goed! Hoeveel kwaad kan het als ik hier de zomer nog mee doorrijd (ong. 1000 km pm)? En is een diffrentieel te vervangen en of opnieuw vast te zetten of moet dan je hele versnellingsbak gereviseerd worden? (heb gehoord dat dit wel €600 kan kosten en dat heb ik op dit moment niet voor liggen) Ik heb wel eens iets gelezen van klinknagels vervangen
door bouten?? En wat kost anders een nieuwe diff? Heb geen zin om er nu weer allemaal kosten aan te maken! Binnen een jaar al €1500 uitgegeven aan kleine mankementen
en onderhoud en had ik met mn mitsubischi uit 97 toch echt geen last van.

Kan ik hem beter particulier van de hand doen en voor dat geld een andere auto van dit formaat/leeftijd aanschaffen?! Of is het de moeite waard de diagnose door een autogarage/dealer te laten stellen voor een uur arbeidsloon?!

riennoot (0) PRO, 13 jaar geleden

ik zou er iemand met kennis ff naar laten kijken, mischien ist een kleinigheidje en valt het mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.