Volkswagen Golf V: ratelend geluid, trillende koppeling, tikkende pook

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 FSI

Hallo,

Ik heb pas een golf 5 uit 2004 gekocht, deze is op aankoopkeuring geweest, alles is gecontroleerd en was in perfecte staat volgens Kwik-Fit (nou weet ik dat hun niet de beste zijn maar ik kon op dat moment niks anders)

Nou zijn er toch een aantal probleempjes:

1. Soms hoor ik tijdens het starten een raar geluid, alsof ik de sleutel te lang naar beneden houd om de motor te starten, dit houd 2 a 3 sec aan en daarna hoor ik niks meer.
2. Als ik de koppeling 1 a 2 centimeter induw tijdens het rijden voel ik dat het pedaal hevig trilt.
3. Ik hoor af en toe (in periodes, dan wel, dan niet) een tikkend geluid tijdens het schakelen, het lijkt alsof de pook zelf het geluid maakt.
4. Als ik een stukje heb gereden en ik maak dan de motorkap open terwijl de motor nog draait vind ik dat de motor erg trilt en een tikkend geluid maakt alsof er een draaiend onderdeel een beetje loszit.

Ik maak met toch zorgen om wat dit is, heb naar mijn mening een aardig bedrag betaald voor deze auto en hij heeft pas 64dkm gelopen en heeft gewoon zijn beurten gehad.
Verder loopt de auto goed, alleen vrij veel geluid tijdens het wegrijden in lage toeren.

Moet ik hier maar mee leren leven of zit er een flinke reparatie aan te komen? Wie kan me helpen?

ALVAST BEDANKT VOOR UW REACTIES!!

sander0086

Geplaatst door sander0086 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Als eerste:Ga NOOIT naar Kwik-Fit voor een aankoopadvies!!

1.Hoogstwaarschijnlijk dat de bendix van de startmotor door blijft draaien,geeft op korte termijn geen problemen maar tzt wel de startmotor laten vervangen.
2.Lijkt mij een probleem in de koppeling.Een trilling voel je altijd wel,maar als het hevig is dan is het niet goed,laat even de dealer of een goede garage het voelen.
3.Bedoel je een schrapend geluid? (Het zogenaamde tandenpoetsen) Zoja,dan probleem met de synchromeshring. Ook even laten voelen/horen aan de garage.
4.Dit kan vanalles zijn,van klepstoter tot een lager in de versnellingsbak. Dit ook even laten horen aan de garage.
5.Veel geluid tijdens wegrijden met lage toeren.Te weinig toeren geeft altijd bijgeluid,maar kan ook iets anders zijn bijv:loszittende plastieke kappen onder de motorkap.

Advies is om langs de dealer/garage te rijden en deze punjes aan hun laat horen.Een beetje monteur die deze auto/motor kent weet wel wat er mis is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.