Volkswagen Scirocco 2010: reageert niet / elektrisch probleem?

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: CAV, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 118

Beste forumleden, allereerst dank dat jullie mijn probleem lezen.
Enkele maanden geleden liep ik naar mijn scirocco en zag ik dat een koplamp aanstond van een kant. Ik merkte al gelijk op dat er wat mis was. Ik probeerde de auto te starten, maar tevergeefs hij reageerde niet. De controlelampjes op het dashboard startten zoals altijd echter bij het draaien van de sleutel geen reactie alleen een *ping* geluid. Na meerdere malen geprobeerd te hebben startte die gewoon. Een ritje mee gedaan niks mis mee.

De volgende dag reageerde hij helemaal niet meer. Met het idee dat het aan de accu zou kunnen liggen heb ik hem met startkabels gestart. Yes, hij deed het weer. Echter, steeg uit het niets het stationair toerental van zelf bij stilstand en bleef het iets hoog.
Ik heb een nieuwe accu aangeschaft, deze gemonteerd en de auto deed het gewoon normaal voor enkele dagen. Maar met onenigheden zoals: de stuur functies deden het niet meer (claxon, lichtjes etc.) daarnaast ook de binnenverlichting niet etc.
Na die dagen ging het weer mis. Hij reageerde niet als ik de sleutel draaide en gaf de melding 'engine fault:workshop' aan. De auto ging wel open met de sleutel maar sluitte niet. Het lijkt alsof hij helemaal in de war is. Nu doet niks het, zelfs als ik het probeer met startkabels en/of een andere accu, behalve de dashboard lampjes die aan gaan, geluid dat het zich klaar maakt om gestart te worden en nog een aantal kleine dingen. Maar geen reactie anders dan het *ping* geluid.

Dingen die zich hebben voorgedaan voor het voorgeval:
- De dag voordat dit allemaal begon ben ik de raam van de bestuurderskant open vergeten en het regende.
- Maanden voordat dit begon, begon het navigatie systeem bij openen van de auto al direct te zoemen. Ook ging deze soms uit en startte hij soms weer van zelf. Na de zekeringen gecheckt te hebben deed hij het soms.

Ik zit helemaal in een knoop. Hopelijk heeft iemand de gouden tip.

Ivo46

Geplaatst door Ivo46 (0) , lid sinds 2 weken geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Scirocco? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

quikfit (230), 2 weken geleden

Vanwege allerlei storingen/meldingen zou ik de auto laten uitlezen bij de dealer of met vergelijkbare VAG apparatuur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Scirocco of stel zelf een nieuwe vraag.