Volkswagen Polo: regenwater lekt in voetenruimte bestuurderszijde

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 40 KW

De Polo van een vriend van mij lekt plotseling regenwater. Als de auto gewoon geparkeerd heeft gestaan ligt er na een dag regenen (en dat hebben we de laatste tijd wel iets van gehad dacht ik) een behoorlijke laag water op bodem aan de bestuurderszijde. Dit is plotseling gekomen.

Dit water kan volgens mij alleen maar van bovenuit binnenkomen en niet van onderuit. Ik heb wel eens iets gelezen/gehoord dat een verstopte bladvanger de oorzaak kan zijn. wie weet hierin raad?

Olleke

olleke

Geplaatst door olleke (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

witte ik vermoed dat de waterafvoer van de paravan de oorzaak is.
haal dus die paravaan weg en reinig daar de boel flink .
de afvoer zit l en r aan de zij kant als deze verstopt zitten dan loopt het water via het interieuerfilter naar binnen.

groetjes jan.

hendrik01835 (0), 17 jaar geleden

Kan ook nog een gescheurde of losse afdekfolie van de deur zijn. Achter het deurpaneel. Water loopt dan via de binnenzijde van deur en dorpel in de voetenruimte. Komt zowel L als R en V en A voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.