Volkswagen Polo: rem blijft soms hangen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Hallo,

Ik heb nu 3 keer in een korte periode (3 dagen) meegemaakt dat de rem blijft hangen. Dit lijkt alleen te gebeuren als ik rem tijdens een bocht naar links. Het is dan net alsof deze opeens extra pakt. Je merkt het ook erg aan het stuur, deze begint dan nog meer/extra naar links te trekken. Bij het remmen als ik gewoon rechtuit ga, heb ik (nog?) geen bijzonderheden opgemerkt.

Ik neem aan dat dit gewoon een kwestie is van laten afstellen of kan er meer aan de hand zijn?

In verband hiermee vroeg ik mij ook af wat normaal is voor wat betreft de temperatuur van de remschijven. Toen de bovengenoemde problemen begonnen, ben ik na een normale woon-werk rit (20km, groninger platteland) eens de temperatuur van de schijven gaan voelen. Resultaat: auw! In eerste instantie dacht ik hiermee "bewezen" te hebben dat er iets aanloopt of iets dergelijks maar misschien is een hete remschijf wel heel normaal na een normale autorit (ik heb geen idee). In ieder geval was de temperatuur dusdanig dat je je vinger er na aanraking direct weer afhaalt.
Ook heb ik al enige tijd het idee dat het klinkt alsof er iets bij de voorwielen een beetje aanloopt als je de auto langzaam uit laat rijden (gas los, niet remmen). Omdat er op zo'n moment sprake is van weinig geluid van de auto zelf kun je het horen maar het kan best zo zijn dat het continu zo is (alle snelheden).

Groet,
Humke

Humke

Geplaatst door Humke (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Peter Schouten (0), 15 jaar geleden

Eerst maar eens kijken of de zaak schoon is, blokken niet versleten enzo. Eventueel wat kopervet aan de remblokken (uiteraard niet aan het vlak dat tegen de schijf aan komt). Remklauw checken op gangbaarheid. Eventueel andere klauw of revisiesetje monteren. Als je nooit eerder aan remmen gesleuteld hebt, laat 't dan door een garage doen. 't Is je eigen veiligheid...
suc6
Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.